Εθελοντική εργασία για 9 μήνες στην Bar Refaeli για φοροδιαφυγή

Κοινοτική υπηρεσία για διάστημα εννέα μηνών υποχρεούται να εκτελέσει το ισραηλινό top model Bar Refaeli προκειμένου να διευθετήσει υπόθεση φοροδιαφυγής που εκκρεμεί σε βάρος της και της οικογένειάς της. Αντίστοιχα, στη μητέρα της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 μηνών, ενώ και οι δυο θα πρέπει να καταβάλουν πρόστιμο ύψους 1,5 εκατ.  δολαρίων, επιπλέον των επιστρεφόμενων φόρων που οφείλονται στο κράτος.

Σύμφωνα με το Associated Press, η υπόθεση στηρίζεται στο γεγονός ότι η Ραφαέλι παρείχε λανθασμένα φορολογικά στοιχεία με βάση την κύρια κατοικία της.Το διάσημο μοντέλο ισχυρίστηκε ότι δεν περνούσε πολύ καιρό εκεί όσο εργαζόταν στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ταξιδεύοντας για φωτογραφίσεις σε όλο τον κόσμο, κάνοντας εξώφυλλα σε μεγάλα περιοδικά, εμφανίσεις σε κόκκινα χαλιά και πολλά άλλα. Ωστόσο, δεν έπεισε τους Ισραηλινούς εισαγγελείς, οι οποίοι την κατηγόρησαν τελικά για παροχή εσφαλμένων φορολογικών στοιχείων. [gallery]

Για παράδειγμα, το κατηγορητήριο ανέφερε ότι το μοντέλο κέρδισε περίπου 7,2 εκατ. δολάρια μεταξύ των ετών 2009-2012, ενώ ισχυρίστηκε ότι διαμένει στο εξωτερικό για να αποφύγει την καταβολή φόρων για το εισόδημά της. Σε προηγούμενες προσφυγές, ένα ισραηλινό δικαστήριο έκρινε ότι η σχέση του Ρεφαέλι με τον Ντι Κάπριο δεν χαρακτηριζόταν ως «οικογενειακή μονάδα» και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να αξιώσει την αμερικανική του κατοικία για να αποφύγει να πληρώσει τους φόρους που οφείλει στο Ισραήλ.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι της Ρεφαέλι δήλωσαν ότι η πελάτισσα τους, απέδειξε ότι δεν διέφυγε σκόπιμα τις φορολογικές πληρωμές.

Τέλος, η μητέρα του παγκοσμίου φήμης μοντέλου, η οποία ενήργησε ως αντιπρόσωπός της, κατηγορήθηκε για παράλειψη αναφοράς εισοδήματος, αποφεύγοντας την καταβολή φόρων και τη βοήθεια κάποιου άλλου στην αποφυγή των φορολογικών πληρωμών. Το κατηγορητήριο είπε ότι υπέγραψε μισθώσεις για την κόρη της με τα ονόματα άλλων μελών της οικογένειας για να θολώσει την πραγματική κατάσταση διαμονής της Ραφάελι και απέφυγε να δηλώσει το δικό της εισόδημα ως πράκτορα της κόρης της.

Πηγή: skai.gr