Έσπασαν τα αρνητικά κοντέρ ράπερ «φίλοι» του Πούτιν

Μάλλον δεν θα διεκδικήσουν πολλά βραβεία…

Φιλοκυβερνητικό τραγούδι που δημοσίευσαν στο YouTube δύο τραγουδιστές ραπ στην Ρωσία συγκέντρωσε περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια dislike σε διάστημα τριών ημερών, που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για ρωσόφωνα βίντεο στην δημοφιλή πλατφόρμα.

Το τραγούδι, που έχει τίτλο «Μόσχα», περιέχει αμφιλεγόμενους στίχους που εκθειάζουν την τοπική αυτοδιοίκηση της ρωσικής πρωτεύουσας, καταδικάζουν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και χλευάζουν τις παρελάσεις gay pride για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Οι ράπερ Timati και Guf χαιρετίζουν την Μόσχα ως «πόλη που δεν έχει γκέι παρελάσεις», τονίζουν ότι δεν πηγαίνουν σε «συλλαλητήρια ούτε μ@λ@κίες» και αναφέρουν πως θα έτρωγαν ένα μπέργκερ στην υγεία του δημάρχου.

Αρχικά οι δημιουργοί υπεραμύνθηκαν του έργου τους, διαψεύδοντας τις καταγγελίες σχολιαστών πως πληρώθηκαν από την κυβέρνηση, όμως εν τέλει αποφάσισαν να κατεβάσουν το τραγούδι από το YouTube.

Το τραγούδι αναρτήθηκε στον απόηχο μπαράζ αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Μόσχα, ενώ στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής το κόμμα Ενωμένη Ρωσία του προέδρου Πούτιν και οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι που στήριζε έχασαν περίπου το ένα τρίτο των εδρών τους στο τοπικό συμβούλιο.

Ο Τιμάτι έχει στο παρελθόν φωτογραφηθεί με τον κ. Πούτιν.
Πηγή: skai.gr