Ερευνώνται οι συνθήκες εργασίας στο σόου της Έλεν Ντε Τζένερις μετά τις καταγγελίες

Το περίφημο και πολύ επιτυχημένο σόου της Έλεν Ντε Τζένερις, «The Ellen DeGeneres Show», είναι υπό έρευνα μετά από πολυάριθμες αναφορές για τοξικές και εκφοβιστικές συμπεριφορές στο περιβάλλον εργασίας.

Σύμφωνα με το CNN, το «The Ellen DeGeneres Show» φέρεται πλέον να ερευνάται από την WarnerMedia η υπόθεση των συνθηκών εργασίας στην εκπομπή, μετά από τις πολλές καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν από πρώην και νυν εργαζόμενους σ' αυτήν.

Στελέχη της Warner Bros. Television και η παραγωγός εταιρείας Telepictures, απέστειλαν ένα σημείωμα στο προσωπικό, σύμφωνα με το οποίο η διεύθυνση προσωπικού της εταιρείας και μία ανεξάρτητη εταιρεία θα αρχίσουν να εξετάζουν τις καταγγελίες με συνεντεύξεις σε πρώην και νυν εργαζόμενους, ανέφερε το Variety.

Η έρευνα προέκυψε ύστερα από τις καταγγελίες για ρατσιστική και απαξιωτική συμπεριφορά νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ένα άτομο που εργάζεται στο σόου και 10 πρώην εργαζόμενοι στην εκπομπή κατηγόρησαν τρεις εκτελεστικούς παραγωγούς για «εκφοβισμό».

Παρόλο που η ίδια η Ντε Τζένερις δεν έχει κατηγορηθεί άμεσαγια κάτι, υπάλληλοι ισχυρίστηκαν ότι τους δόθηκε εντολή να μην της μιλήσουν εάν τη δουν στο κτίριο. Ένας πρώην υπάλληλος είπε: «Εάν θέλει να έχει το δικό της σόου και να έχει το όνομά της στον τίτλο της εκπομπής, πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο για να δει τι συμβαίνει. Νομίζω ότι οι εκτελεστικοί παραγωγοί την περιβάλλουν και της λένε, "Τα πράγματα πάνε καλά, όλοι είναι χαρούμενοι" και απλά το πιστεύει, αλλά είναι ευθύνη της να πάει πέρα από αυτό».

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη της εκπομπής, αλλά και η παρουσιάστρια κατηγορούνται για κακή συμπεριφορά.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο κωμικός Κέβιν Πόρτερ είπε για την Έλεν Ντε Τζένερις ότι είναι «ένας από τους πιο κακούς ανθρώπους» και ξεκίνησε μία συζήτηση στο Twitter, ζητώντας από οποιονδήποτε αντιμετώπισε παρόμοιες καταστάσεις με την Έλεν να μιλήσει, λαμβάνοντας χιλιάδες μηνύματα.

Πηγή: CNN