Έρευνα: Ποιά κουζίνα είναι τελικά η καλύτερη του κόσμου- Η θέση της Ελλάδας

H πίτσα και τα μακαρόνια είναι τελικά τα πιο δημοφιλή τρόφιμα στον κόσμο σύμφωνα με διεθνή μελέτη της YouGov, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι σε 24 χώρες στον κόσμο.

Την ίδια ώρα η ιταλική κουζίνα φαίνεται πως έρχεται στην κορυφή των προτιμήσεων αφού επιλέγεται από το 84% των ερωτηθέντων ανάμεσα στις κουζίνες 24 άλλων χωρών.

Όπως καταδεικνύει μάλιστα η εν λόγω έρευνα μεγαλύτεροι λάτρεις του ιταλικού φαγητού είναι οι ίδιοι οι Ιταλοί, που φαίνεται πως το ξεχωρίζουν, κατά ποσοστό 99%, σε σχέση με τις υπόλοιπες κουζίνες του κόσμου.

Εξίσου φανατικοί με την ιταλική κουζίνα ωστόσο είναι και οι Ισπανοί, που την ψήφισαν ως την καλύτερη κουζίνα με ποσοστό 94%, ενώ ακολουθούν Γάλλοι και Κινέζοι που την επιλέγουν κατά 92% και 59% αντίστοιχα.


Δεύτερη πιο αγαπημένη κουζίνα ανά τον κόσμο, ανακηρύσσεται η κινέζικη που κατακτά το 78% των ψήφων των ερωτηθέντων ενώ την τρίτη θέση κατακτά η ιαπωνική με 71%.

Σημειώνεται ότι τόσο η κινέζικη όσο και η ιαπωνική κουζίνα προτιμάται κυρίως από τους ασιατικούς λαούς ενώ είναι η λιγότερο αγαπημένη επιλογή για τους Σαουδάραβες.

Στην δεκάδα των προτιμήσεων βρίσκονται παράλληλα η ταϊλανδέζικη, η γαλλική, η ισπανική, η αμερικανική, η μεξικάνικη αλλά και η ινδική κουζίνα.

Την ίδια ώρα την 12 θέση φαίνεται να κατακτά η Ελληνική Κουζίνα , η οποία βρίσκεται δύο θέσεις πιο κάτω από την τουρκική αλλά και τρεις θέσεις πιο πάνω από την γερμανική.

Χαμηλά στην λίστα, φιγουράρει και η βρετανική κουζίνα, η γευστική αξίας της οποίας ωστόσο, ναι μεν αντιμετωπίζεται με «καχυποψία» από την υπόλοιπη Ευρώπη, εκτιμάται εντούτοις από το 91% των Βρετανών που μετείχαν στην έρευνα και την κατατάσσουν στην κορυφή των προτιμήσεων τους.

Τέλος, στα… «αζήτητα» της κατάταξης φαίνεται πως έρχονται οι «γεύσεις» της Σαουδικής Αραβίας και του Περού, με την κουζίνα του τελευταίου να θεωρείται η λιγότερο δημοφιλής όλων.