Εντυπωσιακές τοιχογραφίες ενός κόσμου που επιπλέει (pics, vid)

Για την καλλιτέχνιδα δρόμου Cinta Vidal, τα πάντα εξαρτώνται από το πώς τα βλέπεις. Οι τοιχογραφίες της είναι μια ενασχόληση με την ανθρώπινη υποκειμενικότητα, και σε αυτές φιγουράρουν περίεργα διατεταγμένη αρχιτεκτονική και αντικείμενα, όπως βιβλία, καρέκλες, ακόμη και ένα κανό, που όλα επιπλέουν στο αέρα. Καλύπτουν τοίχους κτηρίων στο Λος Άντζελες, το Χονγκ Κονγκ, τη Χαβάη, το Κάλγκαρι του Καναδά, τη Βαρκελώνη, αλλά και σε άλλες πόλεις στον κόσμο.

Είτε πρόκειται για ένα κορίτσι, το οποίο κάθεται σε μια υπερμεγέθη γήινη σφαίρα, είτε για έναν άντρα που κοιτά από το μπαλκόνι του που έχει κλίση 90 μοιρών, όλα τα έργα της εξετάζουν το πώς η προοπτική εξαρτάται από τη θέση αυτού που βλέπει.

«Ο καθένας βλέπει τον κόσμο με το δικό του τρόπο, και η δουλειά μου είναι τρόπος να εκφράσω ακριβώς αυτό: είναι αδύνατον να βλέπεις κάτι από όλες τις οπτικές γωνίες ταυτοχρόνως. Πάντα υπάρχει μία επιλογή, μία πρόσληψη. Επιπλέον, στη δουλειά μου ενυπάρχει η επιθυμία να βγάλω τα αντικείμενα από το εννοιολογικό περιβάλλον, να τα απελευθερώσω στον αέρα και, κάνοντας το αυτό, να τους δώσω καινούργια αξία» δήλωσε, στο Colossal, η με έδρα τη Βαρκελώνη καλλιτέχνις.

Εξήγησε ότι από τη στιγμή που επιλέγει το πού θα δημιουργήσει μια τοιχογραφία μελετά την περιοχή. Επιθυμεί κάθε πρότζεκτ της να είναι μέρος του φυσικού περιβάλλοντος και αυτό την ωθεί να χρησιμοποιεί χρώμα του εκάστοτε τοίχου ως φόντο. «Η δημιουργία μιας τοιχογραφίας έχει να κάνει με την αλληλεπίδραση με τον τοίχο και οτιδήποτε τον περιβάλλει» επισημαίνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ