Dua Lipa για το χάρτη με τη «Μεγάλη Αλβανία» - Δεν ήθελα να προκαλέσω μίσος

Διευκρινιστική δήλωση έκανε η αλβανικής καταγωγής τραγουδίστρια Dua Lipa μετά το σάλο που προκάλεσε αναρτώντας στο λογαριασμό της στα social media χάρτη με τη «Μεγάλη Αλβανία». Η τραγουδίστρια ανάρτησε μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό που παρουσίαζε την Αλβανία να φτάνει μέχρι τη Θεσπρωτία, μαζί με την λέξη «αυτόχθονες», εννοώντας τους Αλβανούς - Κοσοβάρους. 

Όπως υποστηρίζει, η ανάρτησή της "παρερμηνεύτηκε σκόπιμα", κι η ίδια απλώς ήθελε να αναδείξει την καταγωγή της και όχι να προκαλέσει μίσος, διαχωρίζοντας τη θέση της με τον "εθνικό αυτονομισμό". 

Τι αναφέρει η Dua Lipa

«Λυπάμαι και θυμώνω που η ανάρτησή μου παρερμηνεύτηκε σκόπιμα από ορισμένες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνικιστικό αυτονομισμό, κάτι που απορρίπτω εντελώς. 

»Κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι για το Κοσσυφοπέδιο, η ροή στο προφίλ μου τρελαίνεται, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι χαρούμενο, όπως το φαγητό ή η μουσική και αντιμετωπίζω έντονη αντίσταση στην ιδέα ενός αυθεντικού πολιτισμού του Κοσόβου. 

»Όλοι αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για την εθνικότητά μας. Θέλω απλώς να εκπροσωπηθεί η χώρα μου σε έναν χάρτη και να μπορώ να μιλάω με υπερηφάνεια και χαρά για τις αλβανικές ρίζες μου και τη μητέρα μου χώρα. Ενθαρρύνω όλους να αγκαλιάσουν την κληρονομιά τους και να ακούσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Ειρήνη, αγάπη και σεβασμός σε όλους».

 

 

Πηγή: skai.gr