Δωρεά ύψους τουλάχιστον 70.000 δολαρίων σε έφηβο Σύρο- θύμα μπούλινγκ (vid)

youtube

Την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης έχει προκαλέσει στιγμιότυπο με Σύρο έφηβο πρόσφυγα να δέχεται ανηλεές μπούλινγκ από συμμαθητές του σε σχολείο της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς μόλις λίγα 24ωρα από την δημοσιοποίηση του βίντεο, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κατάθεση χρηματικής βοήθειας για το παιδί και την οικογένεια του, τέθηκε σε εφαρμογή και έχει ήδη συγκεντρώσει το ποσό των 70.000 δολαρίων.

Ειδικότερα, στο συγκλονιστικό απόσπασμα το 15χρονο αγόρι καταγράφεται να δέχεται μια εξαιρετικά βίαιη επίθεση από συνομηλίκους του που τον πλησιάζουν, τον σπρώχνουν και τον χτυπούν και αφού έχει πέσει στο πάτωμα προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν για να τον αναγκάσουν να καταπιεί το περιεχόμενο μπουκαλιού που του φέρουν στο στόμα.

Το στιγμιότυπο, έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή με χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τονίζουν πως είναι εξοργιστικό το γεγονός πως ένα παιδί που έχει βιώσει την φρίκη του πολέμου και του ξεριζωμού, έρχεται σε μια ξένη χώρα για βιώσει την κακοποίηση και τον εξευτελισμό.

Όπως διαπιστώθηκε μάλιστα, παράλληλα με τον νεαρό, μπούλινγκ διαπιστώθηκε πως δέχεται και η αδερφή του.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ήδη διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, που έχει συγκεντρωθεί αναμένεται να ανεβεί ακόμη περισσότερο.ΠΗΓΗ:DAILY MAIL