Δημοσιογράφος ΕΡΤ: Δε φοβάμαι τον Ρουβίκωνα. Ντόρα: Και ο Παύλος δε φοβόταν

Αίσθηση προκαλεί ο διάλογος της Ντόρας Μπακογιάννη με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Βαγγέλη Παπαδημητρίου με αφορμή τη νέα εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε ότι ο ίδιος, αλλά και ο απλός πολίτης δεν φοβάται το Ρουβίκωνα, με τη βουλευτή της ΝΔ να του απαντά ότι και ο Παύλος Μπακογιάννης δεν φοβόταν τη 17 Νοέμβρη. 

Ο επίμαχος διάλογος

Παπαδημητρίου: Δεν υπάρχει θέμα αποδοχής της βίας, αλλά δεν κατάλαβα πώς είναι δυνατόν οι ενέργειες του Ρουβίκωνα να συνδέονται με την ανασφάλεια των πολιτών… Στο σπίτι του απλού πολίτη δεν μπαίνει ο Ρουβίκωνας.
Μπακογιάννη: Μπήκε στο συμβολαιογραφείο… Ο συμβολαιογράφος είναι απλός πολίτης. Για να πάρει το κομπιούτερ του, τα έπιπλα του, έδωσε το υστέρημά του… Αυτός λοιπόν ο συμβολαιογράφος απειλείται ότι θα του κάνουν γυαλιά – καρφιά το γραφειάκι του, διότι μιλάμε πολλές φορές για γραφειάκια… 

Παπαδημητρίου: Εγώ δεν φοβάμαι πάντως ότι θα μού κάνει επίθεση στο σπίτι ο Ρουβίκωνας. 
Μπακογιάννη: Και ο Παύλος Μπακογιάννης δεν φοβόταν ότι θα τον σκοτώσει η 17 Νοέμβρη, και τον σκότωσε. 

Παπαδημητρίου: Δεν είναι Ρουβίκωνας η 17Ν. Δε φοβάται ο απλός πολίτης το Ρουβίκωνα.
Μπακογιάννη: Ο απλός πολίτης νοιώθει ότι ξεφτιλίζεται κ. Παπαδημητρίου, έμενα το υπουργείο Εξωτερικών είναι σύμβολο στο μυαλό μου… Δε θέλω να λένε αύριο το πρωί ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι. 

Παπαδημητρίου: Μήπως το μεγεθύνουμε αυτό; 
Μπακογιάννη: Και η φραστική βία είναι βία… Και δεν πρέπει να διαχωρίζουμε τη βία σε ακροδεξιά και ακροαριστερή, όλες είναι καταδικαστέες. 

 
Πηγή: skai.gr