Δημοσιογράφοι απέναντι στο εμπάργκο: ΣΚΑΪ, ΕΡΤ και ΑΝΤ1 μαζί (vid)

Την συμπαράσταση τους για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον ΣΚΑΙ εξέφρασαν οι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι της ΕΡΤ και του ΑΝΤ1 με παράλληλες συνδέσεις στο πρόγραμμα τους.

Ιδιαίτερα, σε ταυτόχρονη ζωντανή σύνδεση με την Μαρία Αναστασοπούλου και τον Δημήτρη Οικονόμου που μετέδιδαν το γεγονός για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, μετείχαν και ρεπόρτερ της ΕΡΤ και του ΑΝΤ1 αντίστοιχα που βρέθηκαν στον σημείο, προκειμένου να καλύψουν την είδηση .

Την συμπαράσταση των εργαζομένων της ΕΡΤ μετέφερε ο απεσταλμένος ρεπόρτερ της δημόσιας τηλεόρασης, τονίζοντας πως όλοι στην ΕΡΤ δηλώνουν απέναντι από το περιστατικό.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε η ανάγκη σύμπνοιας των ελληνικών ΜΜΕ με γνώμονα τις αξίες της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης που θα πρέπει να ισχυροποιεί συνολικά όλους τους εργαζόμενους στα Μέσα.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε το ότι η σημερινή εξέλιξη θα πρέπει να αποτελέσει την αφορμή άρσης εμπάργκου προς τον τηλεοπτικό σταθμό, αλλά και παύσης του νοσηρού κλίματος αντιπαράθεσης και πόλωσης μεταξύ ΜΜΕ και πολιτικού κόσμου.

Για τρομοκρατικό χτύπημα στην Δημοσιογραφία και στην ενημέρωση έκανε λόγο ο ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 που βρισκόταν στο σημείο, για λογαριασμό της Εκπομπής Καλημέρα Ελλάδα.

Την συμπαράσταση του σταθμού εξέφρασε ζωντανά κατά την διάρκεια της μετάδοσης ο παρουσιαστής της Εκπομπής, Γιώργος Παπαδάκης.

O Γιώργος Παπαδάκης, καταδίκασε το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ και της ΝΔ στην ΕΡΤ λέγοντας ότι αυτό πλήττει την ελευθεροτυπία.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά σήμερα «είμαστε όλοι ΣΚΑΙ» ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει πως οι συνάδελφοι του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 θα είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν σήμερα τον ΣΚΑΙ σε ό’,τι χρειαστεί προκειμένου να μπορέσει να μεταδώσει απρόσκοπτα το πρόγραμμα του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εκπροσωπώντας το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου καταδίκασε απερίφραστα τη βομβιστική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού Σταθμού «ΣΚΑΙ» και της εφημ. «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», που σημειώθηκε σήμερα στις 2.37 τα ξημερώματα.

"Η βομβιστική επίθεση επιχειρεί να πλήξει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό.

Οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στη κοινωνία μας και είναι καταδικαστέες από όλο το δημοκρατικό φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας.

Καλούμε τις αρχές να εντοπίσουν το συντομότερο και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τους δράστες της επίθεσης.

Οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση δηλώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν τρομοκρατούμαστε και θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το έργο μας, ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό με κύρος και αξιοπιστία. Στεκόμαστε όλοι αλληλέγγυοι στο πλευρό των συναδέλφων του «ΣΚΑΙ» και της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ". Καταλήγει η ανακοίνωση.

Η σημερινή βομβιστική επίθεση σε μέσο μαζικής ενημέρωσης απασχόλησε την Ολομέλεια του ΕΣΡ, η οποία επισημαίνει ότι παρόμοιες ενέργειες στρέφονται κατά της ελευθερίας της έκφρασης, της πολυφωνίας και εν τέλει της δημοκρατίας.

Το Open εξέφρασε πως είναι στο πλευρό των συναδέλφων στον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή: «H επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας, της ελευθερίας του λόγου και της πολυφωνίας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του OPEN

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού OPEN εκφράζουμε την ειλικρινή μας συμπαράσταση στους συναδέλφους στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εφημερίδα «Η Καθημερινή».

Η επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας, της ελευθερίας του λόγου και της πολυφωνίας.

Η στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων που αγωνίζονται για την ενημέρωση των πολιτών και την ελευθεροτυπία είναι απολύτως καταδικαστέα.