Coldplay: Το νέο τους τραγούδι αφορά τον έλεγχο των όπλων

Οι Coldplay παίρνουν θέση στο θέμα του ελέγχου των όπλων με το single τους «Guns».

Το βρετανικό ροκ συγκρότημα έδωσε μία πρόγευση του πρώτου τραγουδιού που περιλαμβάνεται στο επερχόμενο άλμπουμ τους και έχει θέμα τον τερματισμό της βίας με τη χρήση πυροβόλων όπλων.

«Πάρτε το από τις παιδικές χαρές και πάρτε το από τους αλήτες / Πάρτε το από τα νοσοκομεία και βγάλτε το από τις παραγκουπόλεις» τραγουδά στο απόσπασμα που κυκλοφόρησε, ο αρχηγός του συγκροτήματος, Κρις Μάρτιν.

«Όλα τα παιδιά κάνουν πιστόλια με τα δάχτυλά τους και τους αντίχειρές τους / Διαφημίζουν μια επανάσταση, όπλισέ το όταν έρθει / ... Η κρίση αυτού του δικαστηρίου είναι ότι ... χρειαζόμαστε περισσότερα όπλα».

Στα τέλη Οκτωβρίου, πριν από την εμφάνισή τους στο σόου «Saturday Night Live», οι Coldplay ανακοίνωσαν την κυκλοφορία στις 22 Νοεμβρίου του χωρισμένου σε δύο μέρη άλμπουμ τους «Everyday Life» στις αγγελίες της Sydney Morning Herald.

Το τραγούδι «Guns» θίγει τη συζήτηση που είναι σε εξέλιξη γύρω από την προσέγγιση των ΗΠΑ στο ζήτημα του ελέγχου των όπλων.

Το απόσπασμα του τραγουδιού συνοδεύεται από animation με στόχο σκοποβολής με μαύρο, λευκό και κόκκινο χρώμα από την Νταιάν Μάρτελ.

Την περασμένη εβδομάδα, η μπάντα επιβεβαίωσε ότι θα λανσάρει το άλμπουμ «Everyday Life» με δύο συναυλίες στην Ιορδανία, που θα μεταδοθούν μέσω live streaming στο YouTube.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ