Αυτός είναι ο κομψότερος ποδοσφαιριστής σύμφωνα με το περιοδικό Vogue

Με τις υψηλής μόδας εμφανίσεις του και τις ειλικρινείς απόψεις του ο ποδοσφαιριστής Έκτορ Μπεγερίν (Hector Bellerin) αλλάζει το πρότυπο του σύγχρονου αθλητή, σύμφωνα με το περιοδικό Vogue, το οποίο φιλοξενεί συνέντευξή του στο τεύχος Απριλίου 2019.

Τον Δεκέμβριο του 2018, όταν μια φωτογραφία του ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ έγινε viral, η οργή ή ο ενθουσιασμός επικεντρώθηκαν στο ζευγάρι micro γυαλιά ηλίου που φορούσε.

«Πολλοί άνθρωποι δεν το κατάλαβαν» εξηγεί ο Ισπανός αμυντικός, όταν δέχεται ερώτηση για τη φωτογραφία του, ενώ παρακολουθούσε την ομάδα του από τον πάγκο, καθώς είχε αποκλειστεί από τον αγώνα λόγω τραυματισμού. Στη φωτογραφία φοράει παλτό και φουλάρι Burberry, έχει τα μαλλιά πιασμένα σε αλογοουρά και τα Blyszak γυαλιά ηλίου είναι στηριγμένα στην άκρη της μύτης του.

«Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι που υποστηρίζουν ποδοσφαιρικές ομάδες δεν ενδιαφέρονται για τη μόδα. Για αυτούς, μπορεί να είναι πολύ περίεργο να βλέπουν κάποιον να έχει διαφορετική εμφάνιση» αναφέρει. «Αλλά έμαθα να μην διαβάζω τα σχόλια».

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής δέχεται συχνά προσβολές από οπαδούς, επειδή φορά πανωφόρια από PVC Maison Margiela, bucket καπέλα Prada και συνδυάζει διαφορετικά denim.

«Προπονούμαι σκληρά, παίζω καλά και φορώ ρούχα που είναι τελευταία λέξη της μόδας. Ζω τη ζωή μου με τον τρόπο που θέλω να τη ζήσω και όχι με τον τρόπο που οι άνθρωποι θεωρούν ότι πρέπει», σημειώνει.

Αν οι επιλογές που κάνει όσον αφορά τα ρούχα είναι απροσδόκητες, ανάλογες είναι και οι ειλικρινείς απόψεις του για τα πάντα, από την κλιματική αλλαγή μέχρι την εκπαίδευση.

Γεννήθηκε στη Βαρκελώνη, η μητέρα του εργαζόταν ως ράπτρια και ο πατέρας του ως ασφαλιστής. Ήταν στην ομάδα της Βαρκελώνης από οκτώ έως 16 ετών, όταν μετακόμισε στο Λονδίνο για να παίξει στην Άρσεναλ. Γρήγορα επιλέχθηκε στην πρώτη ομάδα - και σύμφωνα με την ποδοσφαιρική παράδοση, αγόρασε μια ζώνη Gucci και ένα νεσεσέρ Louis Vuitton. «Πήγα στα Westfield, ήμουν τόσο ενθουσιασμένος!» είπε γελώντας «Τώρα, είμαι πιο προσεκτικός. Έμαθα ότι τα χρήματα έρχονται πολύ γρήγορα, αλλά φεύγουν ακόμα πιο γρήγορα».

Η πρώτη μεγάλη αγορά του Έκτορ Μπεγερίν ήταν ένα σπίτι για τους γονείς του στην Ισπανία. Αγόρασε μια Mercedes, αλλά την άλλαξε για ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον μεταχειρισμένο Tesla. Στον ελεύθερο χρόνο του, σπούδασε και πήρε πτυχίο στο μάρκετινγκ, ίδρυσε μία εταιρεία μάρκετινγκ με τον συγκάτοικό του και επένδυσε σε ακίνητη περιουσία. «Διδάχθηκα ότι η εκπαίδευση είναι το πιο σημαντικό», τονίζει. «Χρειάζεστε ένα εναλλακτικό πλάνο» υπογραμμίζει.

Το ποδόσφαιρο είναι ακόμα η πρώτη αγάπη του Έκτορ Μπεγερίν. Εάν χάσει ένα παιχνίδι, δεν μπορεί να κοιμηθεί. Η γιόγκα, ο διαλογισμός και η vegan διατροφή είναι οι μηχανισμοί αντιμετώπισης της πίεσης. Τα Σαββατοκύριακα επισκέπτεται γκαλερί τέχνης και, παρ’ όλο που έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τη συνήθεια των αγορών, δεν κρατήθηκε σε πρόσφατη επίσκεψη στο Machine-A, στο Σόχο.

«Πήρα μερικά πολύ ωραία κομμάτια Raf Simons του Calvin Klein», λέει. «Είναι μία ιδιοφυΐα!».
Ο ποδοσφαιριστής αποκαλύπτει ότι θα ήθελε πολύ να εργαστεί στον χώρο της μόδας μετά τη συνταξιοδότηση και ότι αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει ένα πανεπιστημιακό μάθημα branding και styling. «Η δημιουργική διαδικασία με ενθουσιάζει. Ως παιδί ζωγράφιζα. Η μητέρα μου μού αγόρασε μερικά είδη για ζωγραφική πρόσφατα. Είναι το τι σε κάνει ευτυχισμένο».