Athens Pride 2019: Η Αθήνα γιόρτασε την διαφορετικότητα (pics+vid)

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη εκδήλωση του Athens Pride 2019 στο κέντρο της Αθήνας.  

Με κεντρικό σύνθημα «Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία» το φετινό Athens Pride αποτελεί ορόσημο για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα καθώς συμπληρώνονται 15 χρόνια από το πρώτο Pride στην Αθήνα και 50 χρόνια από την εξέγερση του Στόουνγουόλ στους δρόμους της Νέας Υόρκης, στις 28 Ιουνίου 1969, η οποία στάθηκε αφορμή για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο απελευθερωτικό κίνημα για την κοινότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιλογή του εν λόγω συνθήματος, θέλει να δώσει το μήνυμα πως οι διεκδικήσεις κι οι αγώνες γίνονται στον δρόμο.



Η πορεία ξεκίνησε στις 18:30 από την πλατεία Συντάγματος, από όπου και κατέληξε πριν από λίγο.
Οι συμμετέχοντες υπό τους ήχους τυμπάνων, κρατώντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου κατευθύνθηκαν προς την Ομόνοια, στέλνοντας για ακόμη μία χρονιά ηχηρό μήνυμα ενάντια στις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ.

Στο κέντρο της πορείας/παρέλασης δέσποζε μια μεγάλη σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου την οποία κρατούν οι διαδηλωτές και διαδηλώτριες.

Το 15ο Athens Pride θυμάται και τιμά τον ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλο, που δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Μάλιστα διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στην περιοχή όπου βρίσκεται το κοσμηματοπωλείο όπου ο Ζακ Κωστόπουλος έχασε την ζωή του.



Από το πρωί η πλατεία Συντάγματος έχει γεμίσει από περίπτερα όπου γίνονται δράσεις όπως body painting, rainbow games, ενώ από τα μεγάφωνα ακούγεται μουσική. 



Παράλληλα το φεστιβάλ περιλαμβάνει διάφορες άλλες εκδηλώσεις, ομιλίες, πάρτυ και συναυλία.

Για την ομαλή διεξαγωγή του Athens Gay Pride κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε ισχύ στο κέντρο της πόλης 

Στα χρώματα του ουράνιου τόξου φωταγωγήθηκε η πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων,  μεταξύ 21-00 και 23:00 το βράδυ. με την ευκαιρία των σημερινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας 2019.

Σε ανακοίνωση της η Βουλή των Ελλήνων ανέφερε χαρακτηριστικά πως η συμβολική κίνηση αυτή αναδεικνύει το μήνυμα του σεβασμού του δικαιώματος κάθε ανθρώπου στον αυτοπροσδιορισμό της έμφυλης ταυτότητάς του.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα χρώματα της κοινωνικής ελευθερίας προσάρμοσαν και οι Έλληνες Πρόσκοποι το λογότυπο τους, με αφορμή την διοργάνωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride Parade 2019, σήμερα το απόγευμα.

Το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, δίνοντας το δικό τους στίγμα για την υποστήριξη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.
 
Μετά την παρέλαση, στην πλατεία Συντάγματος στήθηκε ένα μεγάλο πάρτι με δημοφιλείς καλλιτέχνες μεταξύ των ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Ελένη Φουρέιρα οι οποίοι και έδωσαν συναυλία.



Πηγή: skai.gr -AMΠΕ