Aπό Τζόκερ, Άντι Γουόρχολ: Ο νέος ρόλος του Τζάρεντ Λέτο

Από Τζόκερ (έστω όχι και τόσο επιτυχημένος) Άντι Γουόρχολ. Ο λόγος για τον Τζάρεντ Λέτο, που επιβεβαίωσε ότι θα υποδυθεί τον Γουόρχολ σε βιογραφική ταινία για τον θρύλο της ποπ αρτ.

Ο ηθοποιός, ο οποίος έχει εμφανιστεί στον ρόλο του Τζόκερ στην ταινία The Suicide Squad, ανακοίνωσε την είδηση και δημοσίευσε φωτογραφίες του Αμερικανού καλλιτέχνη, πρωτοπόρου του κινήματος της ποπ αρτ στον λογαριασμό του στο Instagram γράφοντας: «Ναι, είναι αλήθεια ότι θα υποδυθώ τον Άντι Γουόρχολ σε μια επερχόμενη ταινία».

 «Και είμαι τόσο ευγνώμων και ενθουσιασμένος για την ευκαιρία. Χαρούμενα γενέθλια με καθυστέρηση, Άντι. Μας λείπεις εσύ και η ιδιοφυΐα σου» συμπλήρωσε ο Αμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής.

 Η ανάρτηση φέρει ημερομηνία 7 Αυγούστου. Ο αείμνηστος καλλιτέχνης, αν ζούσε θα γινόταν 92 ετών στις 6 Αυγούστου. Ο ζωγράφος, γλύπτης, συγγραφέας πέθανε σε ηλικία 58 ετών το 1987 από επιπλοκές κατά τη διάρκεια επέμβασης αφαίρεσης της χολής του.

Ο Γουόρχολ ήταν εξαιρετικά δημοφιλής τη δεκαετία του 1960 και στα πιο διάσημα έργα του περιλαμβάνονται τα εικονικά πορτρέτα της Μέριλιν Μονρόε, τα εμβληματικά μπουκάλια της Coca-Cola και τα μεταλλικά κουτιά της σούπας Campbell's.

 Η νέα βιογραφική ταινία με τίτλο «Warhol», βασίζεται στο βιβλίο του Βίκτορ Μπόκρις «Warhol: The Biography» διασκευασμένο από τον σεναριογράφο Τέρενς Γουίντερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ