Χρήστος Νικολόπουλος για Μίκη Θεοδωράκη σε ΣΚΑΪ: Τον λάτρευα – Γιώργος Κατσαρός: Αιώνιος

Δυο μεγάλοι Έλληνες μουσικοί, οι συνθέτες Γιώργος Κατσαρός και Χρήστος Νικολόπουλος, με δηλώσεις τους στον ΣΚΑΪ «υποκλίθηκαν» στον τεράστιο Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε το πρωί από τη ζωή. Oι δυο μουσικοί, που γνώριζαν τον Μίκη, κατέθεσαν μερικές από τις πολύτιμες εμπειρίες τους,. 

Χρήστος Νικολόπουλος: «Τον λάτρευα - Απερίγραπτος»  

«Είμαι τυχερός που συνεργάστηκα μαζί του βρέθηκε ένας άνθρωπος που ανέδειξε τη μουσική. Τον λάτρευα, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ πολύ στενά μαζί του να παίξουμε τραγούδια να του δείξω κάποιους λαϊκούς δρόμους ένα διάστημα…» δήλωσε ο Χρήστος Νικολόπουλος. 

«Πραγματικά η Ελλάδα πρέπει να είναι περήφανη για τέτοιους ανθρώπους. Σκεφτείτε πόσο φτωχότερο θα ήταν το ελληνικό τραγούδι αν δεν ήταν ο Θεοδωράκης… Ήταν γεμάτος δημιουργία στο στούντιο, απ’ τη μια στιγμή στην άλλη, πώς άλλαζε τα πράγματα, τις μελωδίες τις εισαγωγές, ήταν απερίγραπτος» ανέφερε ο συνθέτης. 

«Είναι πολύ γνωστά τα έργα του, αυτός πρώτος χρησιμοποίησε την ποίηση που δεν το είχε φανταστεί κανείς ότι θα γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος. 

Γιώργος Κατσαρός: «Ξεχωρίζεις το άρωμα της μουσικής του» 

Από πλευράς του, ο Γιώργος Κατσαρός δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «είναι μια μαύρη μέρα που δε θα την ξεχάσουμε εύκολα, όπως δε θα ξεχάσουμε εύκολα το Μίκη το Θεοδωράκη… Είναι πολύ δύσκολη στιγμή για εμάς τους συνθέτες, ήταν ένας από τους πρωτεργάτες γενικά στο ελληνικό τραγούδι ύστερα από εκείνον και το Μανό ακλουθήσαμε ένα δρόμο που το ονομάσαμε ελαφρολαίκο τραγούδι ελληνικό τραγούδι βάλαμε το μπουζούκι στα τραγούδια μας… μπροστάρης». 

«Τι να πρωτοπείς για τον Μίκη; Συνεργάστηκα και συνδικαλιστικά μαζί του τον έζησα από κοντά, ήταν τόσο πολύ αγαπητός από την πρώτη στιγμή που τον πλησίαζες σε έκανε να τον αγαπήσεις - έκτος του ότι ήταν μεγάλο μουσικό ταλέντο… Ήταν φίλος» πρόσθεσε ο κ. Κατσαρός.

«Ξεχωρίζεις το άρωμα της μουσικής του, της σύνθεσης του, από την πρώτη ατάκα της εισαγωγής καταλαβαίνεις ότι το τραγούδι είναι του Μίκη, αυτό έχει μεγάλη σημασία» σημείωσε. 

«Δε σβήνει τίποτα. Μένει αιωνίως ο Μίκης με τα τραγούδια του» κατέληξε ο συνθέτης. 

Πηγή: skai.gr