Το θεατρικό έργο στην Πλατεία Συντάγματος (pics)

Ένα δρώμενο για την προώθηση της νέας θεατρικής παράστασης «Το αγόρι στο θεωρείο» η οποία προβάλλεται στο Εθνικό Θέατρο, ένα flash mob όπου οι ηθοποιοί ζωντάνεψαν σκηνές από την παιδική παράσταση της Αγγελικής Δαρλάση - που μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά με δωρεάν εισιτήρια από τον Δήμο της Αθήνας – αποκάλυψε στο βάθος ένα μεγάλο κομμάτι της καινούργιας κάτω Πλατείας Συντάγματος.

Αναμεμειγμένοι με τους περαστικούς στη Χριστουγεννιάτικα στολισμένη πλατεία, οι ηθοποιοί "μπήκαν" στους ρόλους τους και προσέφεραν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Οι ηθοποιοί έπαιξαν μπροστά σε δεκάδες ανθρώπους, οι οποίοι στάθηκαν για να απολαύσουν την παράσταση και την ζωντανή μουσική που πλαισιώνει το έργο.

Παράλληλα, οι περαστικοί είχαν την ευκαιρία να πάρουν και μια πρώτη γεύση από την μεγάλη αισθητική και λειτουργική παρέμβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην κάτω Πλατεία Συντάγματος. Η ανάπλαση της κάτω Πλατείας ξεκίνησε το καλοκαίρι και μετά την ολοκλήρωση της θα προσθέσει στην καρδιά της πόλης επιπλέον 1000 τετραγωνικά ελεύθερου δημόσιου χώρου. 

Πρόκειται για μια παρέμβαση που υλοποιείται σε τρεις φάσεις. Η πρώτη αφορά τη διαπλάτυνση της πλατείας, η δεύτερη το κύριο μέρος της και η τρίτη το κομμάτι της Ερμού. Το έργο στην ολοκλήρωση του περιλαμβάνει ,μεταξύ άλλων, διαπλάτυνση των πεζοδρομίων μπροστά στον πεζόδρομο της Ερμού, δημιουργία νέου και ποιοτικού δημοσίου χώρου που θα λειτουργήσει ως πύλη στον εμπορικό και ιστορικό πυρήνα, φύτευση ψηλών δέντρων, έξυπνες και ασφαλείς διαβάσεις πεζών, σύγχρονες υποδομές για ΑμεΑ, πέργκολες για πυκνή σκίαση αλλά και σύγχρονο φωτισμό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου, που αφορά τη διαπλάτυνση από Καραγεώργη Σερβίας μέχρι Μητροπόλεως, θα ολοκληρωθεί τα επόμενα 24ωρα.

Την παιδική θεατρική παράσταση «Το αγόρι στο θεωρείο» μπορείτε να δείτε την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 στις 17.00, στο Εθνικό Θέατρο – Κεντρική Σκηνή (Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα). Για παιδιά ηλικίας από 6 ετών Κρατήσεις θέσεων ηλεκτρονικά από 21/12 στο paidikiskini@n-t.gr (πληροφορίες: 210 5288170)

Πηγή: skai.gr