Το γύρο του κόσμου κάνει η Αρχαία Ολυμπία - Μητσοτάκης στο AP: Μια νέα πολιτιστική εμπειρία (vids- pics)

Το γύρο του κόσμου κάνει η Αρχαία Ολυμπία - Μητσοτάκης στο AP: Μια νέα πολιτιστική εμπειρία (vids- pics)

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες της Αρχαίας Ολυμπίας και της ψηφιακής αναπαράστασής της. Από την αμερικανική Washington Post και τις εικόνες που προβλήθηκαν στην Times Square της Νέας Υόρκης, και από τα μέσα ενημέρωσης στην Ταϊβάν μέχρι τη μακρινή Νέα Ζηλανδία, η ψηφιακή αναβίωση της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων, χθες στην Αρχαία Ολυμπία προκάλεσε αίσθηση.

Το τηλεοπτικό αφιέρωμα του Associated Press, διάρκειας 7 λεπτών, προβάλλεται από χθες το βράδυ στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του πλανήτη, όπως το BBC, και σε κανάλια σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε στο πρακτορείο Associate Press (για την συνεργασία με τη Microsoft) ότι χάρη στα «προηγμένα εργαλεία επαυξημένης πραγματικότητας, δίνουμε στους επισκέπτες την ευκαιρία να ταξιδέψουν 25 αιώνες πίσω στο χρόνο. Η δυνατότητά μας να αποκαθιστούμε ψηφιακά αρχαία μνημεία ανοίγει νέους ορίζοντες για το πώς μπορούμε να βιώσουμε την πολιτιστική κληρονομιά μας».

Πλάνα από την Times Square της Νέας Υόρκης 

«Είμαι απόλυτα ενθουσιασμένος που είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε στον κόσμο μια εντελώς νέα πολιτιστική εμπειρία χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για να αναδημιουργήσουμε τον αρχαίο κόσμο της Ολυμπίας» επισήμανε ακόμα στο AP ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνάντησε μια ομάδα μαθητών που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή για πρώτη φορά.

Το έργο που εγκαινιάστηκε στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, με τίτλο «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος», επιτρέπει στους θεατές σε όλον τον κόσμο να εξερευνήσουν την Αρχαία Ολυμπία όπως ήταν πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια μέσω διαδραστικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, μέσω περιήγησης στην ψηφιακή μορφή του ιστορικού χώρου σε υπολογιστή, καθώς και μέσω της έκθεσης του Microsoft HoloLens 2, που στεγάζεται στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών.

Παράλληλα, αποκαθιστά ψηφιακά 27 μνημεία, μεταξύ αυτών το Στάδιο, τους ναούς του Δία και της Ήρας και το εργαστήριο του Φειδία, ενώ επιτρέπει στον επισκέπτη να περπατήσει στους δρόμους του ιερού σε μια από τις πιο σημαντικές περιόδους της ιστορίας.

Το έργο είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Microsoft, με τη χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και επαυξημένης πραγματικότητας.

Πηγή: skai.gr