Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ συνεχίζει την παρουσίαση ζευγαριών καλλιτεχνών με δύο δημιουργούς της γενιάς του '80, τον Εδουάρδο Σακαγιάν και την Άννα - Μαρία Τσακάλη να συνυπάρχουν στους χώρους του.

   Δύο καλλιτέχνες με διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες, οι οποίοι στην πρώτη ματιά μοιάζει να δημιουργούν με ένα εκ διαμέτρου αντίθετο εικαστικό ιδίωμα στον χώρο της ζωγραφικής, συναντώνται υποδόρια και συμπορεύονται, άλλοτε οδηγούμενοι από εξωτερικές συγκυρίες κι άλλοτε από την εσωτερική επαφή που συνεπάγεται η κοινή ζωή, τα κοινά βιώματα, συναισθήματα, φόβοι και σκέψεις που διαβάζονται στο έργο τους.

   Στην έκθεση του Εδουάρδου Σακαγιάν, με τίτλο «Θεατές, κοινό, άσπρος καβαλάρης, όχλος και κοπάδι», οι σχηματοποιημένες μορφές αποδίδονται χωρίς περιττές λεπτομέρειες -αφαιρετικά- σε καθημερινές, οικείες σκηνές, που παραπέμπουν στις αστικές κοινωνίες, στις οποίες ζουν και δρουν, ενώ οι θεατές λειτουργούν ως είδωλα μιας πραγματικότητας, την οποία καθένας καλείται να αποκωδικοποιήσει με γνώμονα τόσο τη συλλογική όσο και την ατομική εμπειρία.

   Σύμβολα με πολλαπλά αντιφατικά νοήματα γίνονται τα λουλούδια που αποτυπώνονται στην έκθεση της Άννας Μαρίας Τσακάλη με τίτλο «Μυστικοί κήποι». Πηγαία έκφραση της ομορφιάς και της ζωής, τα λουλούδια συμπυκνώνουν παράλληλα στην εύθραυστη και εφήμερη ύπαρξή τους, την τραγική μοίρα της φθοράς και του θανάτου.

   Διάρκεια εκθέσεων: 4 Φεβρουαρίου 2022- 17 Απριλίου 2022.

   Ωράριο λειτουργίας εκθεσιακού χώρου: Τρίτη 9.00-14.00, Τετάρτη 9.00-14.00 & 17.00-21.00, Πέμπτη 9.00-14.00, Παρασκευή 9.00-14.00, Σάββατο & Κυριακή

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις