Μανωλίδου σε ΣΚΑΪ: Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στο εξωτερικό για τα Αρχαία Ελληνικά

Για την πρωτοβουλία της Ελληνικής Αγωγής να απαγγείλουν Έλληνες και Κινέζοι μαθητές κείμενα της αρχαίας ελληνικής και κινεζικής γλώσσας, μίλησε στον ΣΚΑΪ η υπεύθυνη της σχολής και μουσικός, Ευγενία Μανωλίδου.

Οι μαθητές της ελληνικής αγωγής και παράλληλα τους μαθητές του σχολείου Beijing academy απείγγηλαν δρώμενα στα αρχαία ελληνικά, αρχαίας ελληνικής  και κινέζικης φιλοσοφίας, ανέφερε η κα Μανωλίδου.

«Μου έκανε εντύπωση πόσο πολύ ήθελαν αυτή τη συνάντηση των πολιτισμών, πόσα πολλά ήξεραν και μας βοήθησαν να ενώσουμε τους δύο αρχαιότατους πολιτισμούς μέσω των παιδιών», δήλωσε η ίδια.

Τόνισε δε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στον κόσμο για τα αρχαία ελληνικά, κάτι που όπως είπε δεν είναι πολύ γνωστό στην Ελλάδα

Για τα οφέλη της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, εξήγησε ότι μας βοηθούν να μιλούμε καλύτερα τα νέα. «Έρευνα έδειξε το 80% των Ελλήνων , θα ήθελαν να γνωρίζουν τα αρχαία ελληνικά για να μπορούν να μιλούν καλύτερα τα νέα ελληνικά. Στο εξωτερικό μαθαίνουν αρχαία ελληνικά για μιλούν καλύτερα ξένες γλώσσες όπως τα Γαλλικά και τα Γερμανικά», πρόσθεσε.

«Έχουμε πολλά παιδιά που διδάσκονται αρχαία ελληνικά ακόμα και από 3 ετών», είπε για τους μαθητές της Ελληνικής Αγωγής.

Σημείωσε μάλιστα ότι ο τρόπος διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών, είναι ένας λόγος για τον οποίο απωθούνται τα παιδιά από την εκμάθησή τους.

Ακόμα και εκείνη αποκάλυψε ότι όταν ξεκίνησε να διδάσκεται αρχαία Ελληνικά δεν της άρεσαν καθόλου.

«Η διδασκαλία των αρχαίων πρέπει να γίνεται σαν μια ξένη γλώσσα» διευκρίνισε, «περιλαμβάνει όμως τα στοιχεία των νέων ελληνικών που μας την κάνουν πολύ πιο εύκολη» δήλωσε επίσης η ίδια
 

Πηγή: skai.gr