Εκπαιδευτικό πρόγραμμα χορού για εφήβους μέσα από το αρχαίο δράμα διοργανώνει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Επεκτείνοντας τις δράσεις και την έρευνα που ξεκίνησε στο εργαστήριο «Ancient Future Solo», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Open Plan 2021», το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου καλεί και φέτος εφήβους 14 - 17 χρονών να μελετήσουν το αρχαίο δράμα μέσα από το πρίσμα του σύγχρονου χορού και να ανακαλύψουν τη δική τους κινητική γλώσσα.

Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά είναι ο χορός του αρχαίου δράματος. Συγκεκριμένα, το φετινό εργαστήριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Πειραιώς 260 (Χώρος Β'), θα εστιάσει στον χορό από τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, έργο οικείο στα παιδιά, καθώς περιλαμβάνεται στην ύλη της Γ΄ Γυμνασίου.

Στο εργαστήριο Ancient Future Chorus, η χορογράφος Μαριάννα Καβαλλιεράτου, η μουσικός Δήμητρα Τρυπάνη και η δραματουργός Παρασκευή Τεκτονίδου συναντιούνται με 20 εφήβους και πειραματίζονται με την κίνηση, το σώμα, το χώρο και τον ήχο, θέτοντας ερωτήματα όπως:

«Τι ακριβώς είναι ο Χορός στο αρχαίο δράμα; Ποιες λειτουργίες επιτελεί και πώς μπορεί να γίνει αφορμή για ένα έργο σύγχρονου χορού; Τι σχέση έχει ο Χορός των "Ορνίθων" του Αριστοφάνη με το corps de ballet ενός ρομαντικού μπαλέτου, τα πουλιά του Merce Cunningham ή τα σμήνη πουλιών στη φύση; Πώς γινόμαστε σταδιακά ομάδα, καθώς ετοιμάζουμε ένα χορογραφικό έργο; Τι σημαίνει "ομάδα"; Και ακόμη, τι μας συνδέει με το παρελθόν; Με ποια εφόδια επεξεργαζόμαστε το παρόν ενώ προχωράμε προς το μέλλον;».

Η συμμετοχή σε όλες τις Οpen Plan δράσεις του Φεστιβάλ είναι δωρεάν. Το πρόγραμμα Open Plan επιχορηγείται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου έχει προνοήσει ώστε να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την COVID-19 κατά τη διεξαγωγή του εργαστηρίου. Σε περίπτωση έκτακτων μέτρων, το πρόγραμμα των συναντήσεων είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Πληροφορίες για το εργαστήριο:

Αριθμός συμμετεχόντων: 20, ηλικίες: 14 - 17 ετών

Υποβολή αιτήσεων έως: 14/02/22

Έναρξη: 19/02/22

Χώρος διεξαγωγής: Πειραιώς 260 - Χώρος Β

Διάστημα διεξαγωγής: Φεβρουάριος - Μάρτιος 2022

Ημέρες διεξαγωγής: 19/2 έως 20/3, κάθε Σάββατο και Κυριακή. Ώρες: 16.30 - 20.30.

Aνοιχτές παρουσιάσεις: 19 και 20 Μαρτίου 2022.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: έφηβοι