Αίγυπτος: Με μία φαραωνική τελετή εγκαινιάστηκε η Λεωφόρος των Σφιγγών (βίντεο)

Την αίγλη της εποχής των Φαραώ προσπαθεί να επαναφέρει η αιγυπτιακή κυβέρνηση με την «αναβίωση» του αρχαίου δρόμου που ονομαζόταν κάποτε «το μονοπάτι του Θεού».

Με φαντασμαγορική τελετή ανάλογη της περσινής χρυσής παρέλασης των Φαραώ, η αρχαία Λεωφόρος των Σφιγγών του Λούξορ της Αιγύπτου άνοιξε χθες το βράδυ.

Όπως ανέφερε το αιγυπτιακό υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, η Λεωφόρος των Σφιγγών εκτείνεται σε μήκος 2.700 μέτρων ανάμεσα στους αρχαίους ναούς του Καρνάκ και του Λούξορ, μία περιοχή που δίκαια χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο στον κόσμο, αντανακλώντας τον τεράστιο πλούτο του αρχαίου πολιτισμού της Αιγύπτου.

Στην περιοχή, οι αρχές πραγματοποίησαν σημαντικές εργασίες αποκατάστασης της περιοχής και των αρχαιολογικών χώρων τους τελευταίους μήνες.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πρέσβεις από πολλές χώρες και αρκετοί επίσημοι και εντάσσεται στο πλαίσιο της Αιγύπτου για την αναζωογόνηση του τουρισμού της Χώρας του Νείλου.

Η πομπή για να ανοίξει ξανά ο δρόμος μήκους 2,7 χιλιομέτρων (1,7 μίλια) περιλάμβανε μια αναπαράσταση του αρχαίου φεστιβάλ Opet, όπου αγάλματα Θηβαϊκών θεοτήτων «παρέλαυναν» κάθε χρόνο κατά την εποχή του Νέου Βασιλείου για τον εορτασμό της γονιμότητας και της πλημμύρας του Νείλου.

Πηγή: skai.gr