Κλείσιμο

Αγγελοπούλου σε ΣΚΑΪ για «Ελλάδα 2021»: Οι δράσεις μας αλλάζουν ζωές-Το σχέδιο για την στήριξη πυρόπληκτων

Για τους στόχους και τις φιλοδοξίες της Επιτροπής Ελλάδα «2021», στην οποία προεδρεύει μίλησε , στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Όπως αποκάλυψε η κ. Αγγελοπούλου έχουν γίνει 140 δράσεις στην Ελλάδα με τις 100 να βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ άλλες 100 θα γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου και με γνώμονα την μάθηση, την  εκπαίδευση και την ανάπτυξη του τόπου.

«Οι δράσεις ανάπτυξης που γίνονται ήδη στο πρόγραμμα Τρίτσης σε συνεργασία με την κυβέρνηση αλλάζουν ζωές στην πόλη και θα μείνουν για πάντα», τόνισε η πρόεδρος.

Μεταξύ των σημαντικών δράσεων της επιτροπής η κ. Αγγελοπούλου αναφέρθηκε ενδεικτικά στην κατασκευή 18 ΜΕΘ, την χρηματοδότηση ενός καινοτόμου φαρμάκου για τον κορωνοϊό, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ,με χρηματοδότηση από την Ευρώπη και σε συνεργασία με την κυβέρνηση, η κατασκευή Ινστιτούτου τεχνητής νοημοσύνης .

Μάλιστα η κ. Αγγελοπούλου παρουσιάσε τα ασημένια και χρυσά νομίσματα που μπορεί κάποιος να αγοράσει από την επιτροπή, με τα έσοδα να κατευθύνονται σε δράσεις για την στήριξη των πυροπλήκτων και για την αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού: «Ως Επιτροπή αποφασίσαμε να διαθέσουμε όλα τα έσοδα του Νομισματικού Προγράμματος από τις 23 Αυγούστου μέχρι το τέλος του, προκειμένου να συμμετάσχουμε στις δράσεις αποκατάστασης των καταστροφών από τις πυρκαγιές», δήλωσε αναλυτικά.

«Δεν μπορούμε να είμαστε αμέτοχοι σε αυτό που γίνεται γύρω μας. Είμαστε εθνική επιτροπή», υπογράμμισε.

Εστίασε δε στην ανάγκη ο κάθε τόπος να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα του και να αναπτυχθεί βασιχόμενος σε αυτά: «Έχω δει τις ικανότητες του Έλληνα, έχουμε ικανότητες. Κατορθώσαμε πολλά και έχουμε αντοχές, όπως έχουμε εδώ και 200 χρόνια.Κοιτάξτε τι προϊόντα έχετε, τα φυσικά τοπία, αναπτυχθείτε ώστε να προωθηθεί και ο τουρισμός»

Πηγή: skai.gr