H νέα σειρά Paper Girls φέρνει μαζί της όλη τη νοσταλγία των ‘80s που αγαπήσαμε στο Stranger Things

Η ιστορία ξεκινά με δύο κορίτσια που βρίσκονται λίγο πριν την εφηβεία τους 

Ο Brian K. Vaughan και ο Cliff Chiang, σαν άλλοι Duffer Brothers, δημιούργησαν πριν μερικά χρόνια για πρώτη φορά τα Paper Girls σε μορφή κόμικ. Τα κόμικ τους σύντομα έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή με το αναγνωστικό κοινό παγκοσμίως κι έτσι οι ιστορίες των κοριτσιών αυτών πολλαπλασιάστηκαν. Τώρα, όμως, οι ιστορίες των Paper Girls αναμένεται να έρθουν στη μικρή οθόνη, για να γεμίσουν το κενό που θα αφήσει πίσω του το τέλος του Stranger Things.

Στο Paper Girls, τέσσερα κορίτσια ζουν την περιπέτεια της ζωής τους

Για την ακρίβεια, η ιστορία ξεκινά με δύο κορίτσια που βρίσκονται λίγο πριν την εφηβεία τους. Οι δυό τους μοιράζουν καθημερινά τις εφημερίδες στη γύρω περιοχή. Μία μέρα όμως, κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους, έρχονται αντιμέτωπες με δύο ταξιδιώτισσες του χρόνου. Συγκεκριμένα, τα δύο άλλα κορίτσια δεν είναι παρά οι ενήλικες εκδοχές των δύο ηρωίδων που γνωρίζουμε εξ αρχής.

Τα κορίτσια ξαφνικά ταξιδεύουν στο μέλλον, όπου πρέπει να δώσουν πολλές μάχες ώστε να καταφέρουν να επιστρέψουν στις πρότερες ζωές τους. Σε όλη αυτή την περιπέτεια, καθοριστικό ρόλο παίζει και η ομάδα Old Watch, η οποία προσπαθεί πολύ σκληρά να τους αφαιρέσει το δικαίωμα να ταξιδεύουν στον χρόνο. Από τη μία, το να δουν πού θα καταλήξουν στην ενήλικη ζωή τους είναι κάτι το πολύ cool που πάντοτε ήθελαν να κάνουν. Βλέποντας, όμως, τι έχουν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον, τα κορίτσια αυτά πασχίζουν να γυρίσουν πίσω τον χρόνο και να απολαύσουν την παιδική τους ηλικία.

Πρόκειται για μία ιστορία εμπνευσμένη από πραγματικά βιώματα

Όταν ο ίδιος ο Chiang ήταν σε αντίστοιχη ηλικία, είχε παρατηρήσει πως όλα τα αγόρια που μοίραζαν τις εφημερίδες στο κατώφλι τους αντικαταστάθηκαν από κορίτσια. Αυτή η αλλαγή του είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και το θεώρησε πολύ cool το πώς κάποια κορίτσια έβγαιναν από το σπίτι τους στις 4 το πρωί για να μοιράσουν εφημερίδες σε ξένα σπίτια με τα ποδήλατά τους. Αυτό ακριβώς τον ενέπνευσε να πει μία τέτοια coming-of-age ιστορία η οποία θίγει όλα αυτά τα ερωτηματικά που φέρνει μαζί της η ενηλικίωση.

Πηγή: Savoirville