Βγήκαν από την γραμμή παραγωγής τα πρώτα NISSAN GT-R50 από την Italdesign

Εξ ολοκλήρου σχεδιασμένο και συναρμολογημένο στο Moncalieri της Ιταλίας το Nissan GT-R 50 αποτελεί ένα ξεχωριστό μοντέλο που σηματοδοτεί την 50η επέτειο του μοντέλου. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν πολύ σύντομα στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους, σε όλο τον κόσμο.

Αξιοσημείωτο του μοντέλου είναι ότι τα πρώτα αυτοκίνητα, συναρμολογήθηκαν στο χέρι από επαγγελματίες της Italdesign στο Τορίνο της Ιταλίας και είναι κατασκευασμένα κατά παραγγελία των απαιτήσεων των πελατών της, καθώς οι τελευταίοι επέλεξαν να τα εξατομικεύσουν με ειδικούς συνδυασμούς χρωμάτων.

Ένα από αυτά τα πρώτα αυτοκίνητα, είναι εμπνευσμένο από το διάσημο εκθεσιακό GT-R του 1972. Η ομάδα της Italdesign εργάστηκε σκληρά για να σχεδιάσει την εμφάνιση και το χρώμα του τιμώμενου μοντέλου, δημιουργώντας την απόχρωση VerdeKenmeri για αυτό το μοναδικό αυτοκίνητο.

Χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία από τον αγωνιστικό κινητήρα VR38 που εξοπλίζει το NISSAN GT-R NISMO GT3, περίπου το 12% των εξαρτημάτων του κινητήρα αναπτύχθηκε εκ νέου. Επιπλέον, αξιοποιήθηκε στο έπακρο η πολυετής εμπειρία της NISMO στην ανάπτυξη εξαρτημάτων υψηλών επιδόσεων για αυτοκίνητα δρόμου, καθώς χρησιμοποιήθηκε ένα υλικό υψηλής αντοχής για τη μονάδα του κιβωτίου ταχυτήτων και του διαφορικού, προκειμένου να εξασφαλιστεί επαρκώς η αντοχή σε ροπή 780 Nm.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ