Το Mazda CX-30 συνεχίζει να συλλέγει διακρίσεις

του Άρη Γαλανόπουλου

Το δημοφιλές Mazda CX-30 προσέθεσε μία ακόμη διάκριση στη μακροσκελή λίστα του, καθώς κέρδισε τον τίτλο «Wertmeister 2021» (πρωταθλητής υπολειμματικής αξίας 2021) από το γερμανικό δεκαπενθήμερο περιοδικό Auto Bild και τον ανεξάρτητο ειδικό φορέα αξιολόγησης τιμών Schwacke. Οι συγκεκριμένοι φορείς αποφάσισαν ότι το CX-30 e-Skyactiv G 2.0 M Hybrid διατηρεί την αξία του περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μεσαίο SUV που διατίθεται στη Γερμανία.

Η υπολειμματική αξία υπολογίζεται στην τετραετία με 15.000 διανυθέντα χιλιόμετρα.

Τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν την εμπειρία της Schwake στην αγορά των επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς και τις γενικές οικονομικές εξελίξεις, το μεταβαλλόμενο περιβάλλον και τα λειτουργικά κόστη. Το Auto Bild και η Schwacke επέλεξαν τους φετινούς πρωταθλητές υπολειμματικής αξίας για 18η φορά, από μοντέλα 13 διαφορετικών κατηγοριών.

Το CX-30 κατέκτησε την κατηγορία του, μπροστά από τα Opel Mokka και Ford Puma.

Πρόκειται για μία ακόμη τιμητική διάκριση για το δημοφιλές μοντέλο, που κυκλοφόρησε το 2019 και έχει ήδη στην τροπαιοθήκη του το «χρυσό τιμόνι» του 2019 για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του, καθώς και πολλά βραβεία design σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Car Design of the Year 2020-2021 από το Japan Automobile Hall of Fame. Το CX-30 κατέκτησε επίσης και τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2020 στην Ταϊλάνδη, τον τίτλο του «Top Pick» των ερευνών καταναλωτών στις ΗΠΑ, και του φιναλίστ στον διαγωνισμό World Car of the Year 2020 (μαζί με το Mazda 3). Ελαβε επίσης την ανώτατη βαθμολογία των πέντε αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης, από τον οργανισμό Euro NCAP και το μοναδικό στον κόσμο αποτέλεσμα του 99% στον τομέα της προστασίας των ενηλίκων επιβατών.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Mazda