Συναρπαστικές ηλεκτρικές επιδόσεις για τη Ford Mustang Mach-E GT

H Ford παρουσίασε στην Ευρώπη τη Mustang Mach-E GT, την πιο συναρπαστική και οδηγοκεντρική έκδοση του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού SUV. Tο μοντέλο μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για το πιο γρήγορο σε επιτάχυνση ευρωπαϊκό πενταθέσιο μοντέλο στην ιστορία της Ford.

Η τετρακίνηση με δύο μοτέρ, το αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, η προηγμένη, προσαρμοζόμενη ανάρτηση MagneRide και το υψηλών επιδόσεων σύστημα πέδησης της Brembo συνδυάζονται ιδανικά εξασφαλίζοντας απόκριση και ευελιξία σπορ αυτοκινήτου. Η Mustang Mach-E GT περιλαμβάνει επίσης μία μοναδική ρύθμιση στο κινητήριο σύνολο που μεταφέρει περισσότερη ισχύ στους πίσω τροχούς από τις υπόλοιπες τετρακίνητες εκδόσεις.

Εξοπλισμένη με την extended range μπαταρία 88 kWh (ωφέλιμη), η Mustang Mach-E GT προσφέρει αυτονομία 500 χιλιομέτρων (κατά WLTP). Η φόρτιση σε παροχή με ισχύ 150 kW μπορεί να προσθέσει κατά μέσο όρο αυτονομία 99 χιλιόμετρα μέσα σε 10 λεπτά περίπου, ενώ η μπαταρία μπορεί να ανακτήσει το 80% της φόρτισής της από 10%, σε 45 λεπτά.

Δύο ηλεκτροκινητήρες AC κινούν ανεξάρτητα τους εμπρός και πίσω τροχούς της Mustang Mach-E GT και μαζί παράγουν ισχύ 487 ίππων και ροπή 860 Nm, σχεδόν 15% περισσότερη ροπή σε σχέση με το υψηλών επιδόσεων υπεραυτοκίνητο Ford GT.

Μέσα στην ευρύχωρη, εργονομική καμπίνα, μία οθόνη αφής full HD 15,5" υποστηρίζει την επόμενη γενιά του συστήματος επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC, που μαθαίνει από τις συνήθειες του οδηγού. Τα μπάκετ καθίσματα της Ford Performance είναι σχεδιασμένα για να παρέχουν στήριξη στη σπορ οδήγηση, και έχουν φινίρισμα μαλακής δερματίνης όπως και το τιμόνι. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά άνεσης περιλαμβάνεται ένα σύστημα ήχου της B&O με 10 ηχεία και hands-free λειτουργία πίσω πόρτας για ευκολότερη πρόσβαση στον πίσω χώρο αποσκευών χωρητικότητας 402 λίτρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ