Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού CUPRA Born στην Γερμανία

Η CUPRA ξεκίνησε την παραγωγή του πρώτου 100% ηλεκτρικού μοντέλου της, του CUPRA Born, στο εργοστάσιο στο Zwickau της Γερμανίας. Σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τη μάρκα, η οποία στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου 2021 (IAA) ανακοίνωσε μια προϊοντική ηλεκτρική επίθεση, με τη φιλοδοξία να γίνει μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα μέχρι το 2030.

Το CUPRA Born θα δώσει επίσης το παρόν στο Automobile Barcelona 2021, το οποίο ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου και θα σηματοδοτήσει την έναρξη του διεθνούς λανσαρίσματος του μοντέλου.

Το εργοστάσιο στο Zwickau είναι το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής του ομίλου Volkswagen για 100% ηλεκτρικά οχήματα και θεωρείται το μεγαλύτερο και αποδοτικότερο για ηλεκτρικά οχήματα εργοστάσιο στην Ευρώπη. Με ημερήσια παραγωγή έως και 1.400 οχήματα, το γερμανικό εργοστάσιο έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα περίπου 330.000 ηλεκτρικών οχημάτων. Εκτός από το CUPRA Born, στο εργοστάσιο παράγονται άλλα τέσσερα μοντέλα, το Volkswagen ID3, το Volkswagen ID4, το Audi Q4 e-tron και το Audi Q4 Sportback e-tron.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ