Η Hyundai αποκαλύπτει το Seven, το μεγάλο e-SUV της μάρκας IONIQ

Η Hyundai αποκάλυψε το Seven, το νέο πρωτότυπο μεγάλο ηλεκτρικό SUV όχημα της μάρκας IONIQ, στην Auto Mobility LA που διεξάγεται στο Συνεδριακό Κέντρο του Λος Αντζελες από τις 19 έως 28 Νοεμβρίου.

Βασίζεται στην πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform(E-GMP)του γκρουπ Hyundai. Το μακρύ μεταξόνιο παραπέμπει σε μια εντελώς νέα κατηγορία οχημάτων που προσφέρει νέες εμπειρίες. Έχει αεροδυναμική σιλουέτα, η οποία αποκλίνει από ένα τυπικό SUV. Το χαμηλό μπροστινό άκρο του καπό, η ενιαία βελτιωμένη γραμμή οροφής και το επιμήκες μεταξόνιο διαφοροποιούν το μοντέλο από τα παραδοσιακά SUV. Την ισχυρή οδική παρουσία του Seven ενισχύουν οι τροχοί του, που διαθέτουν ενσωματωμένα πτερύγια ενεργού αέρα, τα οποία αναπτύσσονται ή ανασύρονται ανάλογα με τις απαιτήσεις ψύξης πέδησης ή χαμηλής οπισθέλκουσας.

Το εσωτερικό είναι premium και ετοιμάζει τους επιβάτες για την εποχή της αυτόνομης οδήγησης. Η διαφορετικότητά του έγκειται στην καινοτομία του χώρου που προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία. Το επίπεδο δάπεδο επιτρέπει στο μοντέλο να αναπτύξει μια εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές διατάξεις καθισμάτων που βρίσκονται σε σειρά, δημιουργώντας μια πιο άνετη εσωτερική διάταξη.

Το Seven ενσωματώνει επίσης το μελλοντικό όραμα της Hyundai για αυτόνομη μετακίνηση. Το κάθισμα του οδηγού διαθέτει έναν αναδιπλούμενο μοχλό ελέγχου, που κρύβεται όταν δεν χρησιμοποιείται. Χωρίς την ανάγκη του συνηθισμένου εξοπλισμού του οδηγού, το cockpit και οι ενσωματωμένες οθόνες δημιουργούν μια εμπειρία που παραπέμπει σε σαλόνι. Η διάταξη των καθισμάτων είναι αντίθετη με τα παραδοσιακά SUV διαθέτοντας περιστρεφόμενες πολυθρόνες και έναν κυρτό πάγκο. Αυτή η διάταξη καθισμάτων μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τον οδηγό ή τις αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης.

Το μοντέλο σε πραγματικές συνθήκες με φορτιστή 350 kW, θα είναι σε θέση να φορτίσει από το 10% έως το 80% σε περίπου 20 λεπτά, ενώ η αυτονομία του είναι άνω των 485 χιλιομέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ