Κλείσιμο

Honda HR-V: Με την τεχνολογία e:HEV στοχεύει στην επίτευξη εξαιρετικής υβριδικής απόδοσης

Το νέο Honda HR-V στοχεύει στην οδηγική εμπειρία, στην εξαιρετική απόδοση χάρη στο ισχυρό και αποδοτικό υβριδικό σύστημα e:HEV με δύο ηλεκτροκινητήρες, αλλά και στην οδηγική άνεση.

Η επόμενη γενιά του SUV διακρίνεται για την ευρυχωρία, την άνεση και τη χρηστικότητά της, ενώ αξιοσημείωτα είναι τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και η τεχνολογική εξέλιξη. Από την άλλη πλευρά, η εξωτερική σχεδίαση διαθέτει τολμηρό και κομψό σχήμα εμπνευσμένο από μοντέλο coupe.

Το νέο HR-V, που θα διατίθεται στην Ευρώπη από τα τέλη του 2021, είναι το επόμενο μοντέλο με το «διακριτικό» e:HEV (hybrid electric vehicle) στην προϊοντική οικογένεια της Honda, μετά το ανανεωμένο CR-V και το νέο Jazz που κυκλοφόρησε το 2020.

Το σύστημα αποτελείται από δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες που λειτουργούν σε συνεργασία με έναν βενζινοκινητήρα 1.5LDOHCi-VTEC κύκλου Atkinson, μία μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα καινοτόμο κιβώτιο μίας σχέσης μετάδοσης σε συνδυασμό με μία ευφυή μονάδα ελέγχου ισχύος. Το σύστημα βασίζεται στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Honda μέσα στην 20ετή ενασχόλησή της με την υβριδική τεχνολογία των αυτοκινήτων δρόμου και τη Formula 1.

H ισχύς του e:HEV αυξήθηκε από 109 ίππους που ήταν στο Jazz, στους 131 ίππους με ροπή 253Nm. Οι εκπομπές CO2 του αποδοτικού υβριδικού συστήματος ξεκινούν από 122 γραμμάρια στο χιλιόμετρο (WLTP) η κατανάλωση από 5,4 λίτρα /100χλμ (WLTP) και η επιτάχυνση 0 - 100χλμ/ώρα επιτυγχάνεται σε 10,6 δευτερόλεπτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ