«Η Ελλάδα βγάζει αυτοκίνητο στους δρόμους»: Γερμανικός Τύπος για το Keraboss Super K

«Η χώρα, με συγκριτικά μικρή μέχρι στιγμής βιομηχανική παρουσία, ανοίγει τώρα τον δρόμο της επιστροφής στην αυτοκινητοβιομηχανία» αναφέρει το περιοδικό Stern 

«Μετά από μακρά διακοπή: Η Ελλάδα για πρώτη φορά βγάζει ένα αυτοκίνητο «Made in Greece» στους δρόμους» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του Stern για το Keraboss Super K. Το περιοδικό σημειώνει: «Η Ελλάδα έφερε για πρώτη φορά στην αγορά ένα αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στη χώρα. Το μοντέλο SUV με κινητήρα Mitsubishi λέγεται ότι είναι ιδιαίτερα στιβαρό και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Η χώρα, με συγκριτικά μικρή μέχρι στιγμής βιομηχανική παρουσία, ανοίγει τώρα τον δρόμο της επιστροφής στην αυτοκινητοβιομηχανία».

Keraboss Super K

Όσον αφορά το συγκεκριμένο μοντέλο γράφει: «Τα δύο πρώτα αυτοκίνητα έχουν πλέον πάρει πινακίδες κυκλοφορίας, 14 χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου. Το αυτοκίνητο «Made In Greece» κατασκευάζεται από την εταιρεία Keraboss Cars Manufacturing στην Αθήνα και ονομάζεται «Keraboss Super K». 

Είναι ένα μοντέλο SUV της κατηγορίας οχημάτων M1. Είναι το μοναδικό αυτοκίνητο ελληνικής κατασκευής που κυκλοφορεί τώρα στην αγορά. Έχει μήκος 3,375 μέτρα και ύψους 1,59 μέτρα, ζυγίζει μόλις 840 κιλά και τροφοδοτείται από κινητήρα βενζίνης Mitsubishi κυβισμού 1000 κ.εκ. Έχει 72 ίππους και τελική ταχύτητα 145 χλμ την ώρα». Το δημοσίευμα αναφέρεται στη συνέχεια στην ιστορία της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, «η οποία είναι πολύ πίσω σε σύγκριση με άλλες χώρες» και που ξεκινάει ήδη πριν από 114 χρόνια. Και το δημοσίευμα καταλήγει: «Το Keraboss Super K κάνει τώρα ένα νέο ξεκίνημα για την ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία. Το SUV είναι εν μέρει χειροποίητο και δεν προορίζεται για μαζική παραγωγή. 75 κομμάτια θα πρέπει να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής κάθε χρόνο».
 

Πηγή: skai.gr