Επιτομή της πολυτέλειας η 5η γενιά Range Rover

Του Άρη Γαλανόπουλου

Το Range Rover αποτελεί εδώ και 50 χρόνια ένα icon και η 5η γενιά του πολυτελούς SUV προάγει τη νεωτεριστική σχεδιαστική φιλοσοφία της Land Rover. To νέο Range Rover ορίζεται από τρεις σχεδιαστικές γραμμές, όπως έχουν καθιερωθεί από τις προηγούμενες γενιές: την οροφή, τη μεσαία γραμμή και τη γραμμή στο μαρσπιέ. Ο χαρακτηριστικά κοντός εμπρός πρόβολος, το αναγνωρίσιμο εμπρός τμήμα, το κάθετο παρμπρίζ και η σφηνοειδής «ουρά», που παραπέμπει σε πρύμνη σκάφους, είναι βασικά στοιχεία της σχεδιαστικής ταυτότητάς του. Βασίζεται στην πλατφόρμα MLA-Flex, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει τόσο κινητήρες εσωτερικής καύσης και plug-in hybrid σύνολα, όσο και ηλεκτρικούς κινητήρες. Επομένως, οι άνθρωποι της Land Rover θα ενσωματώσουν το πολυτελές SUV στη νέα εποχή με μια ηλεκτρική έκδοση το 2024. Τα επίπεδα άνεσης και premium αίσθησης στο εσωτερικό ξεπερνούν κάθε λογική. Σαφώς η αναβαθμισμένη εικόνα και το all-in-one σύστημα πολυμέσων (Pivi Pro με διαγώνιο 13,1΄΄) εντυπωσιάζουν, αλλά –παράλληλα– το καινούργιο Range Rover έρχεται με νέες καινοτόμες τεχνολογίες. Το Cabin Air Purification Pro συνδυάζει την τεχνολογία dual-nanoe X για μείωση των αλλεργιογόνων και αφαίρεση των παθογόνων ουσιών, ενώ διαθέτει τη νέα τρίτη γενιά της τεχνολογίας Active Noise Cancellation χαρίζοντας μία από τις πιο αθόρυβες καμπίνες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί και η προσπάθεια μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, εξ ου και το ύφασμα που περιέχει και μάλλινη επένδυση Kvadrat, ώστε να προσφέρεται ως μη δερμάτινη επιλογή για το εσωτερικό. Πρόσθετες σχεδιαστικές φιλοσοφίες όπως τα πακέτα SV Serenity και SV Intrepid εισάγουν διχρωμίες σε ολόκληρο τον εσωτερικό διάκοσμο, ενώ η πολυτελής τετραθέσια επιλογή SV Signature Suite περιλαμβάνει ηλεκτρικό αναδιπλούμενο τραπεζάκι Club Table και ψυγείο.

Το νέο Range Rover διαθέτει ευρεία γκάμα 3λιτρων 6κύλινδρων σε σειρά κινητήρων, βενζίνης και πετρελαίου, νέας γενιάς, με απόδοση από 250 έως και 400 ίππους αλλά και έναν V8 βενζίνης 4,4 lt που αποδίδει 530 ίππους και 76,4 kgm ροπής. Οι εκδόσεις με τους θερμικούς κινητήρες ενσωματώνουν ήπια υβριδικά συστήματα 48 volt, ενώ υπάρχουν και δύο plug-in εκδόσεις, οι P440e και P510e, με συνδυαστική απόδοση, καθώς οι τελευταίες έχουν δυνατότητα έως και 100 «ηλεκτρικών» χιλιομέτρων με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας.

Πηγή: skai.gr