«Εξηλεκτρίστηκε» το 70% των Peugeot το 2021

Tου Άρη Γαλανόπουλου

Ο εξηλεκτρισμός βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής της Peugeot και το νέο Peugeot 308 θα προσφέρεται από το λανσάρισμά του με δύο υβριδικούς – επαναφορτιζόμενους κινητήρες.

Μέσα στο 2021, αυτές οι δύο νέες εκδόσεις θα διευρύνουν την γκάμα των εξηλεκτρισμένων Peugeot, η οποία θα φτάσει στο 70% του συνόλου των μοντέλων της μάρκας, συμπεριλαμβάνοντας τόσο τα επιβατικά όσο και τα επαγγελματικά οχήματα. 

Μέχρι το 2023, το 85% των μοντέλων της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι εξηλεκτρισμένα, ενώ το ποσοστό αυτό θα φτάσει το 100% μέχρι το 2025 στην Ευρώπη. 

Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της Peugeot ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με το λανσάρισμα του e-208 και από τότε τα 100% ηλεκτρικά μοντέλα (e-208, e-2008, Traveller και Expert) και τα αντίστοιχα plug-in hybrids (3008 και 508) με το σήμα του λιονταριού άφησαν τη σφραγίδα τους στην αγορά.

Τους πρώτους πέντε μήνες του 2021, η Peugeot είναι δεύτερος full liner κατασκευαστής στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τις συνολικές πωλήσεις και καταλαμβάνει ήδη την τρίτη θέση στις πωλήσεις εξηλεκτρισμένων μοντέλων. Τα Peugeot e-208 και e-2008 βρίσκονται στη 2η θέση στα αντίστοιχα BEV segments, κερδίζοντας μερίδιο μήνα με τον μήνα. 

Η στρατηγική του «Power of Choice» μπόρεσε να υλοποιηθεί χάρη στις πλατφόρμες πολλαπλών ενεργειακών επιλογών, οι οποίες έδωσαν τη δυνατότητα στην εταιρεία να εφοδιάσει κάθε μοντέλο με την τεχνολογία κίνησης που ικανοποιεί ακριβώς τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη: ηλεκτρική, plug-in hybrid ή εσωτερικής καύσης. 

Πηγή: skai.gr
TAGS: Peugeot