Το θρυλικό roadster Mazda MX-5 έγινε ακόμα καλύτερο

Οι διθυραμβικές κριτικές για το θρυλικό Mazda MZ-5, συνεχίζουν ακόμα και μετά από τρεις δεκαετίες και τα συνολικά 1.1 εκατομμύρια μονάδες που έχουν πουληθεί παγκοσμίως. Το μοντέλο τώρα, εντάσσει στην γκάμα της την ειδική έκδοση Takumi. Διατίθεται με την αποκλειστική λευκή δερμάτινη επένδυση, το νέο εξωτερικό χρώμα Deep Crystal Blue Mica, ζάντες της BBS διαστάσεων 16 και 17 ιντσών και τη σκούρα κόκκινη οροφή soft-top, η οποία διαθέτει πλέον καλύτερη μόνωση από τα μοντέλα των προηγούμενων γενεών.

Η οροφή τύπου RF είναι η ταχύτερα ανοιγόμενη σκληρή οροφή, χάρη στον εξαιρετικά ευφυή και μικρό μηχανισμό, ο οποίος ανοίγει και κλείνει την οροφή σε μόλις 13 δευτερόλεπτα, ακόμα και εν κινήσει μέχρι τα 10χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό, οδηγός και συνοδηγός κάθονται χαμηλότερα από ό,τι στις προηγούμενες γενιές MX-5 και απολαμβάνουν καλύτερη ορατότητα, καθώς και ευκολότερη ρύθμιση των καθισμάτων και χειρισμό των θυρών.

Η Mazda συμπεριέλαβε επίσης και το βολικό σύστημα ασύρματης διασύνδεσης με Apple Car Play, τόσο στην έκδοση με soft-top, όσο και στην έκδοση RF. Το MX-5 του 2021 μπορεί επίσης να εφοδιαστεί και με το ηχοσύστημα της BOSE των εννέα ηχείων, καθώς και το σύστημα πλοήγησης Mazda SD με τρισδιάστατη απεικόνιση.

Η τελευταία γενιά του roadster διαθέτει κινητήρες τεχνολογίας Skyactiv που εξασφαλίζει περισσότερη οδηγική απόλαυση και χαμηλότερη κατανάλωση. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τον Skyactiv-G 1.5, που αποδίδει 132 ίππους στις 7.000σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 152 Nm στις 4.000 σ.α.λ. και τον 2λιτρο Skyactiv-G με απόδοση 184 ίππους στις 7,000 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ροπή των 205 Nm είναι ήδη διαθέσιμη στις 4.000 σ.α.λ..

Το σημερινό Mazda MX-5 είναι το ελαφρύτερο μοντέλο από το 1989. Παρόλα αυτά έχει εξαιρετική οδική συμπεριφορά, κυρίως στις στροφές. Αυτό κατέστη δυνατό λόγω των έξυπνων τροποποιήσεων στο πλαίσιο και τη δομή του αμαξώματος, το σημαντικά υψηλότερο ποσοστό χρήσης χάλυβα και αλουμινίου υψηλής αντοχής και την τέλεια κατανομή βάρους μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα.

Τέλος, το MX-5 του 2021 εφοδιάζεται με μια ολοκληρωμένη σειρά διαθέσιμων τεχνολογιών υποβοήθησης οδήγησης οδηγού. Η τιμή εκκίνησης ανέρχεται στις 26.860 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: Mazda