Nissan: Πώς θα έμοιαζε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο ράλι με βάση το JUKE

Για να τιμήσει την 50ή επέτειο από τη νίκης της στο Ράλι της Ανατολικής Αφρικής με το εμβληματικό 240Z, η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα σκίτσα που δείχνουν πώς θα έμοιαζε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο ράλι της μάρκας, με βάση το JUKE.

Η δημοσίευση των εικόνων του Nissan JUKE Rally Tribute Concept συνέπεσε με την πρώτη ημέρα του θρυλικού Safari Rally στην Κένυα, ως μέρος του ημερολογίου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι σε 19 χρόνια.

Με μεγάλους θόλους τροχών για να φιλοξενήσουν τα εκτός δρόμου ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά, με επιβλητική εμφάνιση και τα πρόσθετα φώτα που είναι τοποθετημένα στο καπό και στην οροφή, το υποθετικό όχημα υπογραμμίζει τον αθλητικό χαρακτήρα του.

Το μαύρο καπό και οι μαύρες ζάντες είναι ένας οπτικός «φόρος τιμής» στο 240Z του 1971, που αγωνίστηκε στο Ράλι της Ανατολικής Αφρικής. 'Αλλωστε πρόκειται για τις ίδιες «πινελιές» που χρησίμευσαν ως έμπνευση για το πρωτότυπο αυτοκίνητο Gripz το οποίο παρουσίασε η Nissan στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2015 και το οποίο με τη σειρά του επηρέασε το σχεδιασμό της παραγωγής του JUKE που κυκλοφόρησε το 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ