Νέο Jeep Compass: Και του αλωνιού και του σαλονιού…

Νέο Jeep Compass: Και του αλωνιού και του σαλονιού…

του Άρη Γαλανόπουλου

Το νέο Compass είναι εφοδιασμένο με χαρακτηριστικά που ανεβάζουν σε ένα νέο, ακόμα υψηλότερο επίπεδο το στυλ, την ασφάλεια, την τεχνολογία και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον του εντυπωσιακού premium C-SUV. Το μυστικό του νέου μοντέλου είναι ο συνδυασμός των δύο βασικών στοιχείων της Jeep. Από τη μία πλευρά ο περιπετειώδης off-road χαρακτήρας και από την άλλη η πρακτικότητα και πολυτέλεια που κανείς αναζητεί από ένα C-SUV της Jeep. Ο νέος σχεδιασμός, παραμένοντας πιστός στα στοιχεία που παραδοσιακά χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της Jeep, ανεβάζει σε ένα νέο επίπεδο το στυλ, τη φινέτσα και την πολυτέλεια. 

Οπως και η εξωτερική εμφάνιση, το εντελώς νέο εσωτερικό του Compass δίνει το στίγμα της νέας σχεδιαστικής προσέγγισης. Η αναβαθμισμένη εργονομία και ο απόλυτα σύγχρονος σχεδιασμός, συνδυάζονται με το πλέον προηγμένο σύστημα πολυμέσων UConnect 5, το οποίο –εκτός των άλλων– προσφέρει ασύρματη λειτουργία mirroring με συσκευές κινητών τηλεφώνων, ταυτόχρονη σύνδεση δύο συσκευών, αλλά και συμβατότητα με δίκτυα 5G. Το υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Jeep Compass επεκτείνεται και στο επίπεδο των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), το οποίο καθιστά ικανό το νέο μοντέλο να προσφέρει δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Το νέο Compass εφοδιάζεται με μια ευρεία γκάμα κινητήρων εσωτερικής καύσης προδιαγραφών Euro 6D-Final, αλλά και με το πρωτοποριακό Plug-in Hybrid σύστημα 4xe. Οι νέοι turbo βενζινοκινητήρες των 1.3 λίτρων προσφέρουν υψηλή απόδοση και άνεση, ενώ παράλληλα έχουν μειωμένες εκπομπές CO2 κατά 27% (κύκλος WLTP) σε σχέση με το προηγούμενο αντίστοιχο μοντέλο. Διαθέσιμες είναι δύο εκδόσεις: η πρώτη με απόδοση 130 ίππους συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ η δεύτερη με απόδοση 150 ίππους μεταφέρει επίσης την κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Σε επίπεδο κινητήρων diesel, ο αναβαθμισμένος 1.6 Mutlijet αποδίδει 130 ίππους (+10 σε σχέση με την προγενέστερη έκδοση) και 320 Nm ροπής μόλις στις 1.500 rpm.

Το νέο Jeep Compass θα είναι διαθέσιμο σε πέντε εκδόσεις (Sport, Longitude, Limited, S και 80th Anniversary), με τις τιμές για την ελληνική αγορά να ξεκινούν από τις 22.900 ευρώ.

Πηγή: skai.gr