Κορωνοϊός: Τα λοκντάουν «φρενάρουν» τις πωλήσεις των αυτοκινήτων στην ΕΕ

Τα λοκντάουν «φρενάρουν» τις πωλήσεις των αυτοκινήτων στην ΕΕ. Μειώθηκαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στην Ένωση τους πρώτους δύο μήνες του 2021. Το Φεβρουάριο, οι πωλήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν κατά 19,3%, καθώς τα μέτρα περιορισμού για την εξάπλωση του κορωνοϊού και η αβεβαιότητα επηρεάζουν, σε μεγάλο βαθμό, τη ζήτηση.

Συνολικά, έγιναν 771.486 πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων σε ολόκληρη την ΕΕ. Πρόκειται για τη χαμηλότερη επίδοση τον δεύτερο μήνα της χρονιάς από το 2013. Και οι τέσσερις μεγάλες αγορές της ΕΕ σημείωσαν απώλειες τον περασμένο μήνα. Η Ιταλία σημείωσε τη μικρότερη πτώση (-12,3%), ενώ οι άλλες αγορές αντιμετώπισαν ισχυρότερες μειώσεις: Γερμανία (-19,0%), Γαλλία (-20,9%) και Ισπανία (-38,4%).

Από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο του 2021, οι συνολικές πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 21,7% χαμηλότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Μέχρι στιγμής φέτος, η ζήτηση μειώθηκε στις μεγάλες αγορές. Η Ισπανία κατέγραψε την μεγαλύτερη απώλεια, χάνοντας σχεδόν το ήμισυ των πωλήσεων που είχε σημειώσει πέρυσι (-44,6%). Ακολουθούν, Γερμανία (-25,1%), Γαλλία (-14,2%) και Ιταλία (-13,1%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ