Η Giulia GTA επιστρέφει στους δρόμους

Στο κέντρο δοκιμών του Balocco, η Alfa Romeo παρουσιάζει την έκδοση παραγωγής της Giulia GTA και την «ακραία» εκδοχή της, την Giulia GTAm. Δύο εκδόσεις, με τις οποίες επιστρέφει στους δρόμους ένας θρύλος της μάρκας.

Η νέα Giulia GTA είναι άμεσα αναγνωρίσιμη σε σχέση με την Giulia Quadrifoglio, χάρη σε μια σειρά χαρακτηριστικών που δεν έχουν μόνο αισθητικό λόγo ύπαρξης, αλλά παίζουν και σημαντικό ρόλο σε τεχνικό επίπεδο. Η Giulia GTA ζυγίζει 100 κιλά λιγότερο σε σχέση με τη Giulia Quadrifoglio, ενώ ο αναβαθμισμένος V6 Bi-Turbo κινητήρας με τους 540 ίππους, προσφέρει κορυφαία για την κατηγορία ειδική ισχύ που φτάνει τους 187 ίππους/λίτρο. Οι εξαιρετικές επιδόσεις επιβεβαιώνονται και από την επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ./ώρα, η οποία διαρκεί μόλις 3,6 δευτερόλεπτα με τη βοήθεια του συστήματος Launch Mode.

Οι μηχανικοί της Alfa Romeo εργάστηκαν σκληρά για να βελτιώσουν την αεροδυναμική απόδοση και το κράτημα, αλλά κυρίως για να μειώσουν το βάρος, ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία με την Giulia GTA του 1965. Για να επιτύχουν το στόχο τους χρησιμοποίησαν όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά όπως τα ανθρακονήματα, αλλά και άλλα συνθετικά υλικά. Ο σχεδιασμός εξελίχθηκε ώστε να αυξηθεί η αεροδυναμικά παραγόμενη κάθετη δύναμη, με λύσεις που έρχονται από τον κόσμο της Formula 1, χάρη και στη στενή συνεργασία που έχει η μάρκα με την Sauber Engineering.

Η οδική συμπεριφορά έχει βελτιωθεί χάρη και στα φαρδύτερα μετατρόχια, τα οποία είναι αυξημένα κατά 25 χλστ. εμπρός και κατά 50 χλστ. πίσω. Παράλληλα οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων (διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω) και του συστήματος διεύθυνσης προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα και ακρίβεια, χωρίς να περιορίζουν τα επίπεδα άνεσης.

Το στιλ του αυτοκινήτου ξεπερνά τα όρια της ομορφιάς και του χρόνου, ενώ την ίδια στιγμή διατηρεί στο ακέραιο τη μηχανική και αεροδυναμική απόδοσή του. Η επιτομή αυτής της φιλοσοφίας είναι η Giulia GTA, όπου συγκεκριμένες επιλογές στο αμάξωμα και στο εσωτερικό, ενισχύουν την ήδη έντονη «γεύση» της έκδοσης Quadrifoglio. Οι νέες, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και τα στοιχεία από ανθρακονήματα εκφράζουν την αυξημένη απόδοση του συνόλου, ενώ παράλληλα παίζουν και έναν ακριβή ρόλο σε τεχνικό επίπεδο.

Τα νέα Pilot Sport Cup 2 CONNECT της Michelin επιτρέπουν στον οδηγό να εκμεταλλεύεται στο μέγιστο τις κορυφαίες επιδόσεις της Giulia GTA. Αντίστοιχα η Bosch έχει συμβάλει στην εξέλιξη των ηλεκτρονικών, ενώ η διάσημη Alcantara προσέφερε αυτό το μοναδικό υλικό, προσφέροντας εξαιρετικό κράτημα, αντοχή και απουσία αντανακλάσεων που θα μπορούσαν να ενοχλήσουν τον οδηγό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ