Έρχονται καινοτόμες αλλαγές και στο εσωτερικό των αυτοκινήτων

Η προσπάθεια των σχεδιαστών του εσωτερικού χώρου των αυτοκινήτων να δημιουργήσουν νέες προτάσεις που συμβαδίζουν με την σύγχρονη αισθητική αποτυπώνεται στα περισσότερα καινούργια μοντέλα που λανσάρονται στη διεθνή αγορά.

   Πολλές δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι ντιζάινερς στην εφαρμογή των νέων ιδεών τους, πλέον έχουν απαλειφθεί λόγω των δυνατοτήτων που τους δίνουν οι τελευταίες εξελίξεις στη μηχανολογία.

   Ειδικότερα, τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία έχουν απαλλαγεί από μεγάλο αριθμό συστημάτων, διατάξεων καθώς και του κεντρικού τούνελ στη καμπίνα, δίνουν πολλές ελευθερίες στους σχεδιαστές.

   Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στην Ελλάδα, του νέου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκίνητου Skoda Enyaq iV, διαπιστώθηκε ότι οι εσωτερικοί χώροι είναι εμπνευσμένοι από μοντέρνες τάσεις που αντικαθιστούν τα κλασικά επίπεδα επένδυσης των καθισμάτων και των τμημάτων. Η νέα δομή των διαθέσιμων επιλογών επιτρέπει γρήγορη και διαισθητική διαμόρφωση. Επιλογή ανάμεσα σε έντεκα θεματικών πακέτων και συγκεκριμένων μεμονωμένων επιλογών για όλα τα μοντέλα
   Η Skoda υιοθετεί μια νέα προσέγγιση για τη δημιουργία του εσωτερικού του Enyaq iV, προσφέροντας καινοτόμες Design Selections αντί για κλασικά επίπεδα επένδυσης και μια σαφή, νέα δομή για τις διαθέσιμες επιλογές.

   Οι επιλογές Design Selections:

   Το "Studio" είναι το εισαγωγικό επίπεδο. Χρησιμοποιεί τον κομψό συνδυασμό χρωμάτων γκρι και μαύρο στα υλικά που χρησιμοποιούνται για το εσωτερικό.

   Το "Loft" ενσωματώνει μια μοντέρνα, οικεία και φιλική προς την οικογένεια αίσθηση με υλικά που καθαρίζονται εύκολα. Ο αρμονικός συνδυασμός γκρι και μαύρων αποχρώσεων είναι κομψός και διαχρονικός.

   Το "Lodge" εστιάζει στην αειφορία. Τα καλύμματα των καθισμάτων είναι κατασκευασμένα από 40% φυσικό μαλλί με σφραγίδα ποιότητας Woolmark Company και 60% πολυεστέρα από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET. Το ταμπλό είναι επενδυμένο με ύφασμα. Τα απαλά υλικά και τα ανοιχτά χρώματα δημιουργούν μια φιλόξενη και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

   Το "Lounge" με δέρμα και μικροΐνα Suedia παρέχουν ξεχωριστή αισθητική και προσδίδουν μια μοντέρνα εμφάνιση. Έγχρωμοι αγωγοί και ραφές με γαζιά αντίθεσης - συμπεριλαμβανομένου του ταμπλό που καλύπτονται από το Suedia - αποτελούν μέρος των αποκλειστικών λεπτομερειών αυτού του εσωτερικού.

   ΤΟ "Suite" με μαλακά, δερμάτινα καθίσματα με ραφές σε χρώμα αντίθεσης (Cognac), καθώς και μαύρες διακοσμητικές επενδύσεις αποπνέουν κάθε άλλο παρά κραυγαλέα πολυτέλεια στο Design Selection "'Suite" και προσφέρουν στους επιβάτες υψηλό επίπεδο άνεσης.

   Το "ecoSuite", συνδυάζει την κλασική και πολυτελή αίσθηση ενός δερμάτινου καναπέ με ισχυρή δέσμευση για αειφορία. Η δερμάτινη ταπετσαρία των καθισμάτων σε χρώμα Cognac περνάει κατεργασία ωρίμανσης μέσω μιας φιλικής προς το περιβάλλον διαδικασίας, χρησιμοποιώντας εκχυλίσματα φύλλων ελιάς χωρίς τη χρήση χημικών. Οι γκρι αγωγοί και οι ραφές με γαζιά αντίθεσης δίνουν το τελικό φινίρισμα στην εμφάνιση με στυλ.
 

Πηγή: skai.gr