Η Volkswagen έχει στόχο την εφαρμογή της αυτόνομης οδήγησης και στα επαγγελματικά μοντέλα της. Το Buzz θα είναι το πρώτο όχημα του Ομίλου Volkswagen που θα οδηγείται αυτόνομα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η εισαγωγή αυτόματων συστημάτων κίνησης των επαγγελματικών αυτοκινήτων θα γίνει το 2025.

Ο επικεφαλής της Αυτόνομης Οδήγησης, Κρίστιαν Σένγκερ, δήλωσε: «Φέτος, για πρώτη φορά, διεξάγουμε δοκιμές πεδίου στη Γερμανία, στις οποίες το σύστημα αυτόματης οδήγησης από την Argo AI θα χρησιμοποιηθεί σε μία έκδοση του μελλοντικού επαγγελματικού μοντέλου Buzz. Στα μέσα αυτής της δεκαετίας, οι πελάτες μας θα έχουν την ευκαιρία να μεταφερθούν στον προορισμό τους σε επιλεγμένες πόλεις με αυτόνομα οχήματα».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, η Ford Motor Company και η Volkswagen Commercial Vehicles έχουν επενδύσει εξίσου στην Argo AI, μία εταιρεία που ειδικεύεται σε πλατφόρμες λογισμικού για αυτόνομη οδήγηση.

Στόχος είναι η συνεπής και γρήγορη ανάπτυξη και χρήση αυτόνομων συστημάτων. Εκτός από την αρχική επένδυση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ, η Volkswagen έφερε, επίσης, τη θυγατρική της AID (Autonomous Intelligent Driving) στην Argo AI.

Η εμπορική μάρκα οχημάτων είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη πλήρως αυτόνομων συστημάτων και την εμπορική χρήση τους σε αστικές περιοχές. Η Volkswagen θα αναπτύξει και θα κατασκευάσει οχήματα ειδικού σκοπού (SPV), όπως ρομπότ-ταξί και φορτηγά.

Εκτός από τις επενδύσεις στην Argo AI, ο γερμανικός όμιλος επενδύει δισεκατομμύρια σε έργα του Car Software Organisation που αναπτύσσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις