Αλλάζει και πάλι τα δεδομένα το Nissan Qashqai

Tου Άρη Γαλανόπουλου

Το Nissan Qashqai κατέχει ηγετική θέση στην κατηγορία των SUV, με την 3η γενιά να στοχεύει να κρατήσει το υψηλότερο σκαλί στο πόντιουμ των πωλήσεων. Πάνω από 3 εκατομμύρια Qashqai έχουν πουληθεί από το 2007, ενώ στην Ελλάδα ταξινομήθηκαν σχεδόν 38.000 αυτοκίνητα του μοντέλου.

Το νέο Nissan Qashqai διατηρεί την κομψή φιλοσοφία του και χάρη στη νέα πλατφόρμα CMF-C, στην οποία βασίζεται, φέρει προηγμένη μηχανική, καινοτομία και σύγχρονες τεχνολογίες. Αναφορικά με τη σχεδίαση, το νέο Qashqai επιμελήθηκε η ομάδα της Nissan Design Europe στο Λονδίνο. Για πρώτη φορά, πατάει πάνω σε 20 ιντσών ζάντες αλουμινίου και το μεταξόνιό του έχει αυξηθεί κατά 20 mm με το συνολικό μήκος να αυξάνεται κατά 35 mm. Το ύψος έχει αυξηθεί οριακά (+25  mm) και το πλάτος κατά 32 mm. Η καμπίνα του θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία με εξαιρετική αίσθηση, ξεχωριστό σχεδιασμό και βελτιωμένη χρηστικότητα. Αξίζει να σημειωθεί η λειτουργία μασάζ για τα εμπρός καθίσματα με τρία προγράμματα που θα είναι διαθέσιμη στις κορυφαίες εκδόσεις. 

Με κίνηση στους δύο ή και στους τέσσερις τροχούς.
Η μεγαλύτερης και υψηλότερης ανάλυσης 9 ιντσών οθόνη του NissanConnect είναι μια ψηφιακή πύλη για τις ρυθμίσεις της πλοήγησης, της ψυχαγωγίας, αλλά και του οχήματος και είναι συμβατή με το Android Auto και το Apple CarPlay, όπου μάλιστα στο τελευταίο έχει ενσωματωθεί και η ασύρματη σύνδεση. Πίσω από το τιμόνι, ηλεκτρονική οθόνη TFT 12,3 ιντσών πολλαπλών πληροφοριών, προσφέρει μια επιλογή διαμορφώσιμων διατάξεων για την προβολή πληροφοριών πλοήγησης, ψυχαγωγίας, κυκλοφορίας ή οχήματος, όλες ελεγχόμενες από έναν νέο διακόπτη απλής επιλογής στο τιμόνι. Μια παραδοσιακή υφή γυαλιού «Kiriko» έχει ενσωματωθεί στο ψηφιακό φόντο της TFT, ως ένα «νεύμα» στο ιαπωνικό DNA της Nissan.

Το νέο Qashqai ανταποκρίνεται στις καθημερινές απαιτήσεις των υποψήφιων αγοραστών που χρειάζονται να μεταφέρουν τα πάντα. Η ηλεκτρικά κινούμενη πίσω πόρτα με λειτουργία hands-free, προσφέρει εύκολη πρόσβαση στον χώρο αποσκευών όταν τα χέρια είναι γεμάτα. Ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί πάνω από 50 λίτρα (480 λίτρα) σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, εν μέρει χάρη στο χαμήλωμα του πατώματος κατά 20 mm, ως συνέπεια της βελτιωμένης «χωροθέτησης» της πίσω ανάρτησης.

Με εκδόσεις τόσο 2WD όσο και 4WD, καθώς και με το χειροκίνητο 6τάχυτο ή το νέο Xtronic CVT κιβώτιο ταχυτήτων, όπως και με την ηλεκτροκίνηση που φέρνει το εκλεπτυσμένο e-POWER, το Qashqai θα καλύψει κάθε απαίτηση του υποψήφιου αγοραστή, με την οδηγική απόλαυση να βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε κινητήριας έκδοσης του μοντέλου.

Το εσωτερικό θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία.
Το υβριδικό κινητήριο σύνολο 1.3 βενζίνης 12V (140 ή 158 ίππων) θα προσφέρεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή με το νέο κιβώτιο ταχυτήτων Xtronic CVT (αποκλειστικά στη «δυνατή» έκδοση). Η μέγιστη ισχύς του κινητήρα έρχεται στις 5.500 στροφές, με μέγιστη διαθέσιμη ροπή 270 Nm στις 1.750 rpm για την έκδοση των 158 ίππων. 

Προσφέρεται στην ελληνική αγορά με τιμή εκκίνησης τις 24.490 ευρώ (1.3, 140 ίπποι, Hybrid), ενώ η τετρακίνηση έκδοση ξεκινάει από τις 33.990 ευρώ (1.3, 158 ίπποι, X-tronic 4WD).

Πηγή: skai.gr
TAGS: Nissan