Μια πολύ δύσκολη επέμβαση για την αιμάτωση εγκεφάλου πραγματοποιήθηκε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ανοίγοντας νέους δρόμους στην αντιμετώπιση πολύ δύσκολων περιστατικών στον εγκέφαλο, όπως γιγαντιαία ανευρύσματα, στένωση αρτηρίας ή όγκους. Μέχρι σήμερα, ανάλογα περιστατικά πραγματοποιούνται μόνο σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο.

Την επέμβαση έκανε ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, συμβασιούχος γιατρός, που από το 2011 όπου βρίσκεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης πραγματοποίησε σειρά δύσκολων επεμβάσεων που ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν σε νησιωτικό περιφερειακό νοσοκομείο σαν αυτό της Λέσβου.

«Η συγκεκριμένη επέμβαση είναι η πρώτη φορά που γίνεται σε δημόσιο νοσοκομείο σε πανελλαδικό επίπεδο», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο ο κ. Μπαϊραμίδης. Σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή έχει στο πλευρό του τη διοίκηση του νοσοκομείου για την προμήθεια υλικών και την οργάνωση των χειρουργείων για τέτοια δύσκολα περιστατικά.

Στη συγκεκριμένη επέμβαση, το πρόβλημα 60χρονου ασθενούς, που πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο και γύρισε σπίτι του, εντοπιζόταν στην αιμάτωση του εγκεφάλου η οποία ήταν ελλιπής και εφαρμόστηκε η μέθοδος μπαϊπάς εγκεφάλου.

Πηγή: skai.gr