Σε εγχώριο, αλλά και διεθνές, σημείο αναφοράς για την Ελλάδα έχει ήδη μεταβληθεί το Μουσείο της Ακρόπολης, με τους επισκέπτες του να ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο μόνο στο πρώτο δίμηνο της λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα, από την ημέρα των εγκαινίων, στις 20 Ιουνίου, μέχρι και τις 26 Αυγούστου, το μουσείο επισκέφτηκαν 523.540 επισκέπτες εκ των οποίων το 60% περίπου προέρχεται από το εξωτερικό.

Κατά το ίδιο διάστημα, την ιστοσελίδα του Μουσείου www.theacropolismuseum.gr έχουν επισκεφτεί 409.000 ξεχωριστοί χρήστες του διαδικτύου από 180 χώρες.

Εντός του Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ για τους μαθητές των σχολείων θα παρέχεται η δυνατότητα ειδικών ξεναγήσεων.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο των ειδικών εκθέσεων, στο τέλος του φθινοπώρου, θα πραγματοποιηθεί έκθεση με θέμα «Περικλής Ξανθίππου» με κεντρικό έκθεμα την κεφαλή του Περικλή από το Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο. Στόχος της έκθεσης είναι η παρουσίαση του οικοδομικού προγράμματος του Περικλή για την Ακρόπολη και η ένταξή του στη δημόσια ζωή της κλασικής Αθήνας.

Αντίστοιχα, η έκθεση του Μουσείου εμπλουτίζεται με νέα προπλάσματα της Ακρόπολης για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.

Σημειώνεται ότι το Μουσείο διαθέτει ιατρό, ενώ αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα δωμάτιο φροντίδας βρεφών και μικρών παιδιών.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς: «Με πρότυπο το Μουσείο της Ακρόπολης, εργαζόμαστε εντατικά ώστε να επιτύχουμε την αύξηση της επισκεψιμότητας σε όλα τα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας. Στόχος μας η διαφύλαξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά κυρίως η διασύνδεσή της με την εκπαίδευση και τους νέους ανθρώπους».

Πηγή: skai.gr