Μία γκουρού του Web στην Αθήνα

Μία γκουρού του Web στην Αθήνα
Στην Αθήνα, για μία και μοναδική ομιλία και ειδικά για το 3ο Girl Geek Dinners θα βρίσκεται στις 30 Οκτωβρίου η Ορλί Γιακουέλ, η γυναίκα-γκουρού του Web 2.0, υψηλό στέλεχος της AOL για αρκετά χρόνια, συνιδρύτρια του go2web20.net, του μεγαλύτερου directory για web applications στον κόσμο, και blogger.

H Ορλί, expert των social media, έχοντας μεγάλη εμπειρία από τη συνεργασία της με την AOL, όπου μία από τις σημαντικές της αρμοδιότητες ήταν η εξεύρεση startups και καινοτόμων τεχνολογιών στο πεδίο του Web 2.0 σε Αμερική και Ισραήλ, θα μοιραστεί με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες τις γνώσεις της και το πάθος της για τις νέες τεχνολογίες.

Σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να εκσυγχρονίσουν τα προϊόντα τους, έτσι ώστε να ξεχωρίσουν από το πλήθος και να διακριθούν.

Τι είναι τα Girl Geek Dinners

Τα Girl Geek Dinners ξεκίνησαν το 2005, στο Λονδίνο, όταν μία geek, η Sarah Blow ανακάλυψε ότι ήταν η μοναδική γυναίκα σε μία εκδήλωση τεχνολογίας.

Και έτσι, αποφάσισε να κάνει κάτι για να αλλάξει τα δεδομένα. Ήρθε σε επαφή με γνωστούς bloggers, που τη βοήθησαν να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει άλλες γυναίκες σε θέματα τεχνολογίας και Internet στα πλαίσια ενός "ανεπίσημου" γεύματος. Το πρώτο GGD έγινε στο Λονδίνο, μετά σε άλλες περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας, μετά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και σιγά-σιγά σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, τα GGD μετρούν λίγους μήνες ζωής, αλλά έχουν αγκαλιαστεί θερμά από το κοινό.

Στα GGD οι παρευρισκόμενοι μπορούν να μάθουν, να επικοινωνήσουν, να διαφωνήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες.

Ως επί το πλείστον οι παρευρισκόμενοι είναι γυναίκες, καθώς η είσοδος επιτρέπεται στους άνδρες, μόνο εάν συνοδεύονται από γυναίκα.

Πηγή: skai.gr