Θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών φαίνεται πως έχουν γίνει οι μαρτυρίες για εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου, από δύο πιλότους, διαφορετικών αεροσκαφών που πέταγαν αργά το βράδυ της 30ης Ιουλίου στον Ουρανό του Καναδά.

Όπως αναφέρει το VICE NEWS, οι πιλότοι των δύο αεροσκαφών, το ένα ανήκει στην πολιτική αεροπορία και το άλλο στον πολεμική αεροπορία, κάνουν λόγο για ένα μυστηριώδες πράσινου χρώματος ΑΤΙΑ το οποίο εξαφανίστηκε στα σύννεφα πάνω από τον κόλπο του Σεντ Λορέντ στην ακτή του Ατλαντικού του Καναδά.

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στις 11 Αυγούστου στη βάση δεδομένων της καναδικής κυβέρνησης για περιστατικά στην αεροπορία και οι δύο πιλότοι έγιναν μάρτυρες ενός «φωτεινού πράσινου ιπτάμενου αντικειμένου» που «πέταξε σε ένα σύννεφο και μετά εξαφανίστηκε».

Το αντικείμενο δεν επηρέασε τις λειτουργίες οποιασδήποτε πτήσης, σημειώνεται στην έκθεση.

Ένα από τα αεροσκάφη που ανέφεραν το περιστατικό ήταν ένα καναδικό στρατιωτικό αεροπλάνο, το οποίο πετούσε από μια βάση στο Οντάριο στην Κολωνία της Γερμανίας.

Η επιβατική πτήση ήταν της KLM και πετούσε από τη Βοστώνη στο Άμστερνταμ.

Ο Στέφαν Γουότκινς, ερευνητής αεροπορίας και ναυτιλίας, εξέτασε τα δεδομένα των αναμεταδοτών από τις δύο πτήσεις και είδε ότι το στρατιωτικό αεροπλάνο ανέβηκε σε υψόμετρο 300 μέτρων (300 μέτρα) κατά τη στιγμή που το εντόπισε - πιθανώς για να αποφύγει το αντικείμενο ή να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά , όπως αναφέρει.

Σε κάθε περίπτωση, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το ΑΤΙΑ να ήταν ένας μετεωρίτης που διαπερνούσε τον ουρανό.

Πηγή: Livescience

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις