Ελεύθερη με εγγύηση η πρώην πρώτη κυρία του Λεσότο: Kατηγορείται για τον φόνο της αντιζήλου της

Ελεύθερη με εγγύηση η πρώην πρώτη κυρία του Λεσότο: Kατηγορείται για τον φόνο της αντιζήλου της

Η πρώην πρώτη κυρία του Λεσότο, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της αντιζήλου της, αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση σήμερα, παρά τις αντιρρήσεις των αστυνομικών αρχών που την θεωρούν ύποπτη φυγής.

Η Μεσάια Ταμπάνε, η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Τόμας Ταμπάνε, συνελήφθη στις αρχές του μήνα, αφού το Εφετείο ακύρωσε την αρχική απόφαση αποφυλάκισής της με εγγύηση επειδή δεν είχε τηρηθεί η ορθή διαδικασία όταν της χορηγήθηκε.

Η 43χρονη Μεσάια κατηγορείται ότι διέταξε τη δολοφονία της Λιπολέλο Ταμπάνε, της πρώτης συζύγου του Τόμας Ταμπάνε, η οποία πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κοντά στο σπίτι της, στην πρωτεύουσα Μαζέρου, τον Ιούνιο του 2017. Η Μεσάια αρνείται κάθε ανάμιξή της στην υπόθεση αυτή. Ωστόσο, όταν η αστυνομία προσπάθησε να της πάρει κατάθεση στις αρχές του έτους, έφυγε από τη χώρα για τη γειτονική Νότια Αφρική.

«Η αιτούσα έχει φύγει ξανά και είναι πιθανόν να το ξανακάνει. Είναι επίσης πολύ επικίνδυνη και έχει πόρους τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει για να προσλάβει εκτελεστές για να εξοντώσει τους μάρτυρες», ισχυρίστηκε ο υποδιευθυντής της αστυνομίας Πασέκα Μοκέτε.

Την εποχή που δολοφονήθηκε η Λιπολέλο ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της. Εκείνος ανέλαβε την πρωθυπουργία δύο ημέρες μετά τον θάνατό της και ένα μήνα αργότερα παντρεύτηκε τη Μεσάια. Ο 80χρονος Τόμας Ταμπάνε θεωρείται επίσης ύποπτος για τον φόνο όμως δεν του έχει ασκηθεί δίωξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ