112

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε χωριά της Εύβοιας - Χιλιάδες τόνοι νερού έπεσαν από Μαντούδι μέχρι Ιστιαία - Δεκάδες απεγκλωβισμοί

Απαγορεύεται η κυκλοφορία στις περιοχές Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες - Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν μία μητέρα και ένα μικρό παιδί στο Ασμήνι - Δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς 

Κλείσιμο

«King Richard» ή «Πώς να μεγαλώσετε τις δύο κορυφαίες πρωταθλήτριες τένις παγκοσμίως» (VID)

Λίγες είναι οι πρόσφατες ταινίες που έχουν προκαλέσει τόσο αμφίθυμες εντυπώσεις σε κοινό και κριτικούς. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και η ταινία King Richard.

Πρόκειται για το βιογραφικό δράμα που επικεντρώνεται στον Richard Williams και στις δύο κόρες του, Venus και Serena. Προτού εκείνες γίνουν οι μεγαλύτερες πρωταθλήτριες του κόσμου στο τένις, είχαν στο πλάι τους έναν πατέρα που έκανε τα αδύνατα δυνατά.

Στο King Richard πρωταγωνιστεί ο Richard Williams, αλλά τελικά λάμπουν η Venus και η Serena Williams

Η ταινία πιάνει την ιστορία από την αρχή, όταν ακόμη η οικογένεια Williams ζούσε στο Compton της Καλιφόρνια στη δεκαετία του ’90. Ο Richard Williams είναι ένας φιλόδοξος άνθρωπος που είχε τα μεγαλύτερα όνειρα για τις κόρες του. Τις έβαλε από νωρίς στον χώρο του τένις θέλοντας να τις μάθει πρώτα να διασκεδάζουν και να περνούν καλά με αυτό. Και το έκανε μάλιστα συνειδητά, καθώς μέχρι τότε το τένις ήταν κατεξοχήν ένα άθλημα με το οποίο καταπιάνονταν τα παιδιά των πλουσίων και λευκών.

Ο Williams όμως δεν έπαψε στιγμή να πιστεύει στο ταλέντο των κοριτσιών. Έλεγε μάλιστα ότι έχει “δύο Michael Jordan” μέσα στην οικογένειά του. Παρείχε στα δύο κορίτσια κατ’ οίκον διδασκαλία στα δύο κορίτσια και φρόντισε να μην πιεστούν και καταπονηθούν σε τουρνουά τένις από μικρή ηλικία. Όταν πια είδε στις ίδιες το ίδιο πάθος για το άθλημα που ονειρευόταν, τότε ήξερε πως ήρθε η στιγμή να τις γνωρίσει και όλος ο υπόλοιπος κόσμος.

Πολλοί είναι αυτοί που κατέκριναν τον Richard Williams για τις μεθόδους του

Πράγματι, φαίνεται πως εκείνος είχε προαποφασίσει το μέλλον των κοριτσιών του, πολύ πριν εκείνες ήταν σε θέση καν να το αναλογιστούν. Τους πρόβαλε ένα μέλλον προδιαγεγραμμένο για το οποίο θα έπρεπε να δουλέψουν πολύ σκληρά για να ανταμειφθούν αντίστοιχα. Μέχρι σήμερα, τόσο η Venus όσο και η Serena δείχνουν πραγματική ευγνωμοσύνη στον πατέρα τους. Πιστεύουν ότι χωρίς αυτόν, εκείνες δεν θα είχαν όλες αυτές τις ευκαιρίες σήμερα. Κανείς δεν ξέρει όμως αν θα συνεχίσουν να πιστεύουν ακριβώς αυτό καθώς περνούν τα χρόνια.

Το άγνωστο παρελθόν του King Richard

Για τον Williams, ο γάμος του με την Oracene Price, την μητέρα της Venus και της Serena ήταν ο δεύτερός του. Στον πρώτο του γάμο απέκτησε 5 κόρες, τις οποίες, όπως λέγεται, εγκατέλειψε σε πολύ μικρή ηλικία, για να ζήσει με τη δεύτερη σύζυγό του. Στο σήμερα, μετά από μία ταινία σαν κι αυτή, μία από τις κόρες του φρόντισε να μοιραστεί στα μέσα ότι ο Richard Williams δεν χρειάζεται όλη αυτήν την θεοποίηση που του παρέχει η ταινία. Μπορεί να οδήγησε τη μία οικογένειά του στην κορυφή, είχε αφήσει όμως πρώτα την άλλη οικογένεια στη φτώχεια και την ανέχεια.

Κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται η αλήθεια. Ίσως να βρίσκεται κάπου στη μέση. Αυτή όμως είναι μία ιστορία που θα μας απασχολήσει αργότερα. Προς το παρόν, έχουμε στα χέρια μας μία ταινία που αναδεικνύει το μεγαλείο ψυχής της Venus και της Serena Williams. Οι ίδιες μάλιστα συμμετείχαν στη δημιουργία της ταινίας και είχαν μία εξαιρετική συνεργασία με τον Will Smith. Όσο για εκείνον, ήρθε η ώρα να του αναγνωρίσουμε την υπεροχή του στους δραματικούς ρόλους που αναλαμβάνει κάθε φορά.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: WARNER- YOUTUBE

Διαβάστε Ακόμη

Πώς να μεγαλώσεις ένα συναισθηματικά ευφυές παιδί

Aπόφυγε τον καφέ στο πρωινό κι άλλα tips που πρέπει να ακολουθήσεις για να κάνεις τη διατροφή σου super θρεπτική

Πηγή: savoir ville