Παρά τις αυστήρες συστάσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά να σταματήσουν τα υπάιθρια πάρτυ με take away ποτά, λίγες ώρες μετά τα ξημερώματα Τετάρτης, εκατοντάδες νέοι μαζεύτηκαν για μια... μπύρα στην Αγία Παρασκευή.

Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες κατοίκων  το αυτοσχέδιο πάρτι που στήθηκε για δύο συνεχόμενα βράδια σε πλατεία στην Αγία Παρασκευή αλλά και η τακτική καφε-μπαρ για άτυπα «take away» πάρτι με πρόσχημα την δυνατότητα προμήθειας καφέ, ροφήματος ή φαγητού σε πακέτο, η οποία επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας όπως αυτά που στήθηκαν σε Βόλο, Κηφισιά και Λάρισα, προβληματίζουν σοβαρά τις αρμόδιες αρχές.

Είναι ενδεικτικό ότι το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπ. Υγείας, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας σοτν ΣΚΑΪ, εξέφρασε την ανησυχία τους από αυτές τις εικόνες.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς κάνει λόγο για προσκλήσεις που «μοιράστηκαν» με ηλεκτρονικό τρόπο επισημαίνοντας ότι «τέτοιου είδους συνωστισμοί αποτελουν ωρολογιακές βόμβες για την μετάδοση του κορωνοϊού». Προαναγγέλλει, δε, ότι θα θέσει το θέμα στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας και το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών με ορμητήριο τη συγκεκριμένη πλατεία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η πλατεία του Αη- Γιάννη έχει γίνει άβατο εδω και πολλά χρόνια . Οι συντριπτική πλειοψηφία των γύρω κατοίκων της πλατείας δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν . Είχαμε μέχρι προ τινος το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και όχι μόνο . Αυτοί που συγκεντρώνονταν , εκτος ελαχίστων νεαρών από την Αγία Παρασκευή , οι υπόλοιποι έρχονταν από άλλες περιοχές , Σπάτα , Παιανία , Χαλάνδρι , Αιγάλεω , Γλυκά Νερά , Νέα Ιωνία και πάει λέγοντας . Είναι ωραία η πλατεία μας και την αγαπησε ολη η Αττική ή έχουμε καλή πραμάτια ; Μάλλον το δεύτερο . Χθες , σήμερα μετά από πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικών μέσων , με τη λήξη της καραντίνας , μαζεύτηκαν περισσότερα από 800 άτομα !!! Η πολη μας , η Αγία Παρασκευή , στο θέμα κρουσμάτων κορωνοιού είναι 《ΚΑΘΑΡΗ》, δηλαδή είχαμε ελαχιστα κρούσματα . Τέτοιου είδους συνωστισμοί αποτελουν ωρολογιακές βόμβες για την μετάδοση του κορωνοιού . Κάποιοι ισως θεωρούν , ότι ως δήμαρχος δεν έπρεπε να ενημερώσω τα αρμόδια όργανα που εκ του νόμου , οφείλουν να προστατεύσουν την κοινωνία από την μεταδοτικότητα της πανδημίας . Βέβαια η αστυνομία δε περίμενε απο μένα να ενημερωθεί , ήταν ήδη ενήμερη από δεκάδες παροικούντες περιξ της πλατείας . Σήμερα λοιπόν η αστυνομία πήγε στην πλατεία , για να περιφρουρήσει την πόλη , από την παραβατικότητα . Ειμαι υποχρεωμένος , εκ της θέσεως μου να ζητήσω αύριο απο τον ίδιο τον πρωθυπουργό να προστατεύσει την πόλη μας , από την ευρύτατη διακινηση ναρκωτικών και την εξάπλωση του κορωνοιού . Όσον αφορά για τις απειλές που δέχομαι από κάποιους , μία απάντηση και μόνο.... αν φοβόμουν θα καθόμουνα σπίτι μου . Οφείλω να προστατέψω την πόλη που με εξέλεξε δήμαρχο και θα το κάνω με όποιοδήποτε κόστος . Περιμένω αύριο και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για τά προβλήματα της συγκεκριμένης πλατείας και της ευρύτερης περιοχής .

 

 

Πηγή: skai.gr