Την ανάγκη πρόσβασης από όλους σε αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας σε τηλεδιάσκεψη με αξιωματούχους της Ε.Ε

Στην τοποθέτησή του, σε τηλεδιάσκεψη με ομολόγους του ο υπουργός Υγείας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «όλα τα κράτη θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ένα ασφαλές εμβόλιο. Εμβόλιο για λίγους, δεν είναι εμβόλιο. Η αλληλεγγύη δεν είναι απλά μια λέξη, είναι μια αξία που πρέπει να διέπει όλα τα κράτη-μέλη, ιδιαίτερα σε εποχές κρίσης».

Κλείνοντας την τηλεδιάσκεψη, η κύπρια Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, συμφώνησε με την τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού Υγείας για ένα εμβόλιο το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε όλα τα κράτη-μέλη.

Ο Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του, ευχαρίστησε την Επίτροπο Υγείας της ΕΕ, για τη σημαντική πρωτοβουλία της να οργανώσει αυτή την τηλεδιάσκεψη στην οποία επίσης πήραν μέρος, η Επίτροπος Καινοτομίας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Μαρίγια Γκάμπριελ, οι υπουργοί Υγείας του Ε.Ο.Χ., της Ελβετίας, καθώς και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Πηγή: skai.gr