Για την ανησυχία των Ελλήνων για τα απεριποίητα μαλλιά εν μέσω της καραντίνας και τις λίστες αναμονής που υπάρχουν ήδη στα κομμωτήρια κάνει λόγο σε δημοσίευμα του το Reuters.  

«Οι Έλληνες μπαίνουν στην ουρά για να κουρευτούν ή να βάψουν τα μαλλιά τους όταν αρθεί η καραντίνα, αν και κάποιοι έχουν πάρει το ψαλίδι στα χέρια», αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο σε σχετικό δημοσίευμα.

Βέβαια, το φαινόμενο δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό. Εξάλλου και στη Δανία πριν από λίγες ημέρες οι πολίτες έσπευσαν στα κομμωτήρια μόλις άνοιξαν, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους κομμωτές να είναι κλεισμένοι για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.  

Το Reuters σημειώνει ότι στην Ελλάδα οι κομμωτές δέχονται κλήσεις από πελάτες που είναι στο σπίτι και ανησυχούν για την άβαφη ρίζα των μαλλιών, ενώ άλλοι ήθελαν συμβουλές για κούρεμα.

Η ανησυχία αυτή επιβεβαιώνεται και από πρόσφατη έρευνα της MRB, στην οποία το 35% δήλωσε ότι το πρώτο που θέλει να κάνει μόλις αρθεί η καραντίνα είναι να πάει στο κομμωτήριο.   

«Δεχόμαστε κλήσεις από πελάτες απεγνωσμένους να βάψουν τη ρίζα και τους δώσαμε συμβουλές για το χρώμα», δήλωσε στο Reuters ο Στέλιος Στράντζαλης, που έχει κομμωτήριο στην Αθήνα. Ήδη έχει 50 άτομα στη λίστα αναμονής. «Όλοι θέλουν να εξυπηρετηθούν πρώτοι», είπε. Τους συμβούλευσε να κάνουν υπομονή και να περιμένουν γιατί αν κουρευτούν μόνοι τους αυτό μπορεί να καταλήξει σε καταστροφή.  

Για τα μαλλιά δεν ανησυχούν μόνο οι γυναίκες, αλλά και οι άνδρες. «Η εικόνα μας συνδέεται απευθείας με την ψυχολογία μας», δήλωσε ο Άγγελος Αντωνόπουλος, ιδιοκτήτης κουρείου στο κέντρο της Αθήνας. «Είναι δύσκολο ξαφνικά να κλείνεσαι στο σπίτι με απεριποίητα μαλλιά και μούσια».

Τα κομμωτήρια αναμένεται να είναι ανάμεσα στις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν στις 4 Μαΐου, στο πλάνο που οριστικοποιεί αυτό το σαββατοκύριακο η κυβέρνηση για τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων. Και ήδη πολλοί έχουν κάνει την προετοιμασία τους. Ο Παύλος Κολοβός, πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων και Κομμωτών Θεσσαλονίκης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι σε πολλές επιχειρήσεις τα ραντεβού είναι κλεισμένα για τουλάχιστον ένα μήνα. 

Πηγή: Reuters