Εδώ και αρκετές μέρες ακούμε πως η βασίλισσα Ελισάβετ θα αποχωρήσει από τον θρόνο μόλις κλείσει τα 95 της χρόνια και παρά το ότι τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί από το παλάτι, μια είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου και φαίνεται να αποδεικνύει πως οι φήμες αληθεύουν.

Συγκεκριμένα, οι Βρετανοί πολίτες ενημερώθηκαν ότι θα έχουν μία μέρα αργίας επιπλέον το 2022 προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ και αυτή θα είναι η 3η Ιουνίου. Ο λόγος που η εν λόγω ημέρα θα γίνει αργία είναι το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της και όπως αναφέρουν τα βρετανικά δημοσιεύματα, εκείνο το τετραήμερο οι Βρετανοί θα γιορτάσουν τα 70 χρόνια της βασίλισσας στο θρόνο. 

Να θυμίσουμε πως η βασίλισσα Ελισάβετ είναι η μόνη μονάρχης στην Βρετανία που έφτασε στο ορόσημο της επετείου του Platinum Jubilee και να διευκρινήσουμε πως αν και η πραγματική επέτειος είναι στις 6 Φεβρουαρίου του 2022, η κυβέρνηση της Βρετανίας προτίμησε να μεταφέρει τους εορτασμούς σε ένα σαββατοκύριακο νωρίς το καλοκαίρι - Πέμπτη 2 Ιουνίου έως Κυριακή 5 Ιουνίου - ώστε οι πολίτες να μπορούν να απολαύσουν καλύτερα τις διακοπές τους.

Να σημειώσουμε πως η αναγγελία των εορτασμών για τα 70 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ φαίνεται κατά πολλούς να επιβεβαιώνει την παραίτησή της μετά τα 95α γενέθλια της, στις 21 Απριλίου 2021.

Πηγή: Must