Απροσδόκητο σύμμαχο βρήκαν οι συνοδοί κυριών στα ιαπωνικά κλαμπ, στην προσπάθειά τους να αντεπεξέλθουν στα παρελκόμενα της COVID-19: ο οίκος παραδοσιακών κιμονό Otozuki συνεργάστηκε με εταιρεία που διαχειρίζεται νάιτ κλαμπ και παρουσίασε φιλικές στις συνοδούς κυριών προστατευτικές μάσκες, οι οποίες τις διευκολύνουν να πίνουν ποτά και να κουβεντιάζουν με τους πελάτες τηρώντας, παράλληλα, τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Η μάσκα «Face Veil» αποτελείται από τρία κάθετα κομμάτια υφάσματος, τα οποία σχηματίζουν μια κουρτίνα που καλύπτει μύτη και στόμα. Το κεντρικό κομμάτι είναι από πιο χοντρό ύφασμα, μπορεί να ανασηκωθεί ώστε να επιτρέψει στη συνοδό να πιεί ποτό ή να δοκιμάσει φαγητό, χωρίς να χρειαστεί να αφαιρεθεί η προστατευτική μάσκα.

Ο κλάδος των συνοδών στην Ιαπωνία επλήγη βαρύτατα από την πανδημία καθώς οι επιχειρήσεις sekkyaku inshokugy (μέρη για ποτό με συνοδούς κυριών) είχε αποκλειστεί από το κυβερνητικό πακέτο οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων. Και όπως σημειώθηκε σε άρθρα στον ιαπωνικό Τύπο, οι Ιαπωνίδες βρέθηκαν σε δυσανάλογα μειονεκτική θέση κατά τη διάρκεια του «λουκέτου» λόγω των συστημικών διακρίσεων εναντίον τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ